Akaryakıta dev zam yolda! Depoları fulleyin; benzin ve motorin fiyatı fırlayacak!

Akaryakıta dev zam yolda! Depoları fulleyin; benzin ve motorin fiyatı fırlayacak!

Yükselişe geçen dolar ve brent petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarına gelecek zammın habercisi oldu. OPEC+ ülkelerinin brent petrol fiyatlarında düzenleme için üretimde kesintiye gitmesi ülkemizde akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak. İşte ayrıntılar...

Son dönemde düşüş eğiliminde olan ve 73.28 dolara kadar gerileyen brent petrol fiyatının yeniden yükselmesi için OPEC+ ülkelerinin harekete geçmesiyle fiyatlar arttı ve 80 dolara kadar yükseldi. Petrol ihraç eden ülkeler birliğinin aldığı kararla brent petrol üretiminde kesintiye gidileceği ve fiyatlardaki yükselişin devam edeceği öngörülüyor.

brent.jpg

ÜRETİM KISITLAMA KARARI

OPEC+ ülkeleri Mayıs ayından itibaren günlük 1 milyon varili aşan petrol üretimi kesintisine gideceğini duyurdu. Rusya'nın da Temmuz ayında mevcut kesintisini genişletmesiyle petrol piyasasında 1,6 milyon varillik kesinti yaşanacak.

EK KESİNTİ YAPACAKLAR

OPEC+ ülkeleri, 5 Ekim 2022’de yapılan toplantıda günlük petrol üretimini Kasım 2022'den itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararı almış, ve bu karardan sonra brent petrol fiyatı yükselişe geçmişti.

Ancak söz konusu kesintiye ek olarak yeni bir kesinti yapma kararı alındı. Söz konusu kesinti ile ilgili açıklamada kesintinin Kasım 2022'de alınan karara ek olduğu ifade edildi.

dolar-1-aylik.jpg

DOLARIN DA ETKİSİ OLACAK

Dolar kurunda da 18 lira seviyesinin geride bırakıldığı şu günlerde brent petrolün fiyatındaki yükselişe ek olarak zamların artacağını öngörmek mümkün. Benzin ve motorin fiyatlarında dev zammın yolda olduğu kesin görünse de zam miktarının ne olacağı henüz bilinemiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN