Akdeniz üzerinden geldi kütle kütle Antalya'yı vurdu! Bu daha başlangıç: Meteoroloji saat vererek uyardı

Meteorolojik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Akdeniz üzerinden gelerek resmen kütle kütle Antalya'ya düştü. Öte yandan “dikkat” uyarısı yapılarak devamının geleceği belirtildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Son günlerde ülkenin bir kısmında mevsim normallerinin üzerinde sıcak havalar seyrederken bir kısmında ise son yılların en çok yağan kar yağışları gözlemlendi. Öte yandan o ilimizde ise afet boyutunda yağışlar meydana geldi. Meteorolojik kaynaklar ise bu kapsamda önemli tedbir uyarılarında bulundu.

4.jpg

AFET BOYUTUNDA YAĞIŞ

Hem geçen yıl sonbaharda hem de bu yılın kış aylarında ülke genelinde beklenen yağmur ve kar yağışları ne yazık ki görülmedi. Kurak bir kış geçirirken bazı illerde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşandı. Bazı illerde ise aralıksız kar yağışları resmen hayatı felç etti.

Sosyal medya üzerinden hava durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunan “Hava Forum” sayfası ise Antalya’ya afet boyutunda yağış düştüğünü paylaştı. Öte yandan yağışın bu akşam saatlerine kadar devam edeceğini ve herkesin dikkatli olması gerektiğini berlitti.

İlçelere göre düşen yağış miktarını aktaran sayfa, şunları paylaştı:

  • Kepez 300 KG
  • Muratpaşa 234 KG
  • Merkez 179 KG
  • Konyaaltı 129 KG
  • Serik 106 KG
  • Kemer 80 KG

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN