Akkuş İlgezdi: Alan Başkanlığı tam bir talan başkanlığına dönüştü

Akkuş İlgezdi: Alan Başkanlığı tam bir talan başkanlığına dönüştü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “Kapadokya talan edilirken, iş makinaları ile tarihi ve kültürel güzelliklere zarar verilirken Alan Başkanlığı ne yapmaktadır?” diye sordu. Akkuş İlgezdi, “Liyakatsiz atamalarla Alan Başkanlığı tam bir talan başkanlığına dönüştü” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Kapadokya’daki tahribatı ve Kapadokya Alan Başkanlığı’ndaki atamaları gündeme getirdi.

"ALAN BAŞKANLIĞI TAM BİR TALAN BAŞKANLIĞI'NA DÖNÜŞTÜ"

Akkuş İlgezdi, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Kapadokya Alan Başkanlığı’nı eleştiren Akkuş İlgezdi, “Kapadokya yok edilirken birileri Kapadokya Alan Başkanlığı’na yandaşlarını doldurmanın derdinde. Liyakatsiz atamalarla Alan Başkanlığı tam bir talan başkanlığına dönüştü” diye konuştu.

"KPSS'SİZ VE MÜLAKATSIZ PERSONEL ALIMI"

Akkuş İlgezdi, Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Birol İnceciköz’ün Kapadokya Alan Komisyon Başkanı ve Alan Başkan Vekili olmasından sonra KPSS’siz ve mülakatsız personel alımı yapıldığını, yapılan alımlarda liyakatin uygulanmadığını” ifade etti.

"GEÇİCİ OLARAK GÖREVLENDİRİLMİŞ"

İnceciköz’ün kendi akrabasını, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü’nün eşini ve 10’dan fazla kişiyi, liyakatsiz bir şekilde atadığını belirten Akkuş İlgezdi, “Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü'nün eşi, işe girdikten kısa bir süre sonra 1,5 yıl rapor almış, daha sonra da eşinin çalıştığı il olan Antalya’ya geçici olarak görevlendirilmiştir” dedi.

“15 UZMANIMIZ İSTİFA ETTİ”

Kurum içindeki uzmanlara mobbing yapıldığını ileri süren Akkuş İlgezdi, “Kapadokya’yı korumak için alanında uzman çalışanlar, sürekli olarak Alan Başkan Vekili İnceciköz tarafından mobbinge uğramaktadır. Mobbing yüzünden 15 uzmanımız istifa etmiştir” dedi.

"USULSÜZ TURİZM TESİS İZİNLERİ DE VERİLİYOR"

İnceciköz’le ilgili kamuoyunda birçok şaibenin konuşulduğunun anımsatan Akkuş İlgezdi, şu eleştiriyi yaptı:

“İnceciköz, Vekâleten Alan Başkanı olduktan sonra, belediyelerin izin taleplerini keyfi bir şekilde değerlendirmektedir. Belediyesine göre hareket eden İnceciköz, bazı belediyelerin izin taleplerine 3 gün içinde olumlu görüş verirken, bazı belediyelerin izin taleplerini de bekletmektedir. Yerel basındaki haberlere göre usulsüz turizm tesis izinleri de verilmektedir.”

Akkuş İlgezdi, önergesinde; “Kapadokya Alan Komisyon Başkanı olan İnceciköz, şimdi de Alan Başkanlığına vekâlet etmeye başlamıştır. Alan Komisyon Başkanlığı’na vekâleten atanmasından sonra, belediyelerin izin taleplerini değerlendirirken bazı belediyelerin izin taleplerine 3 gün içinde olumlu görüş verilirken, bazı belediyelerin izin talepleri bekletilmektedir. Yerel basındaki haberlere göre usulsüz turizm tesis izinleri de verilmektedir. Ayrıca 14- 17 Eylül 2022 tarihlerinde KPSS şartı aranmaksızın personel alımı yapılmıştır” değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN