Bakan Ersoy'dan 'peri bacaları yıkılıyor' iddiasına cevap

Bakan Ersoy'dan 'peri bacaları yıkılıyor' iddiasına cevap

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy kamuoyunda infiale neden olan "Kapadokya'da yol çalışması nedeniyle peri bacaları yıkılıyor" iddialarına cevap verdi. Ersoy, Kapadokya'da kaçak yapıların yıkıldığına dikkat çekerek, "Çekilen fotoğrafa neresinden baktığınızla alakalı bir konu. Önden bakarsanız peri bacası yıkılıyor. Fotoğrafın arkasından bakarsanız tuvalet" ifadelerini kaydetti.

Fox TV'de yayımlanan "İlker Karagöz ile Çalar Saat" programına konuk olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gündeme ilişkin konularla ilgili soruları yanıtladı.

Bakan Ersoy, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya'da milyonlarca yıl içerisinde oluşan peribacaları çevresindeki yol çalışmalarına ilişkin de konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un "Peribacalarının yıkılması söz konusu değil, kaçak tuvaletlerin yıkımına ilişkin görüntü" açıklamalarını destekleyen Bakan Ersoy, Kapadokya'da Alan Başkanlığı kurulduğundan bu yana 400'den fazla kaçak yapıyı yıktıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

Konut, otel inşaatı, tuvalet gibi yerleri yıktık, yıkmaya da devam ediyoruz. Sit alanı içerisinde yapılan kaçak yapılaşmaları yıkmak zorundayız. Kaçak yapılara eğer göz yumarsak alanlarını yavaş yavaş genişletiyorlar. Dezenformasyon da kaçak yapılarını yıktığımız kişiler tarafından başlatılıyor. Biz görevimizi yapmazsak, korkarsak, ürkersek bu ülke ileri gitmez.

'FOTOĞRAFA NERESİNDEN BAKTIĞINIZLA ALAKALI'

"Peri bacaları yıkılıyor" iddialarını "Çekilen fotoğrafa neresinden baktığınızla alakalı bir konu" sözleriyle yalanlayan Bakan Ersoy sözlerine şöyle devam etti:

Önden bakarsanız peri bacası yıkılıyor. Fotoğrafın arkasından bakarsanız tuvalet. Daha geniş açıdan bakarsanız yıkıldığını iddia ettikleri peri bacası ile tuvalet arasındaki mesafe 33 metre. Zaten o da bir peri bacası değil, kaya oluşumu. Şu anda mevcut olan Göreme Açık Hava Müzesi'nin içinden geçen yol. 2014'te UNESCO gönderdiği yazıda, bu yolun dünya mirası değerine zarar verdiğini, yolun kapatılması gerektiğini söylüyor. Bu yolu kapatırsanız alternatifi 14 buçuk kilometre. Yani şu anda yaptığımız 2 buçuk kilometrelik yolun alternatifi 14 buçuk kilometreyi vatandaşa kabul ettiremezsiniz. İkincisi de daha başka bir sıkıntı da doğuruyor. Burada sizin daha başka bir değeriniz Uçhisar Kalesi var. Bütün bu ağır vasıta yükü Uçhisar'da yoğunlaşıyor. Bu sefer Uçhisar Kalesi'ni riske atıyorsunuz. Buradaki trafiği onlarca kat arttırarak, bu sefer başka bir değeri kaybetmekle karşı karşıyasınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN