Aklı olan yarın sokağa çıkmaz! Uzmanlar İstanbulluları saat vererek uyardı: İkisi birden vuracak

Aklı olan yarın sokağa çıkmaz! Uzmanlar İstanbulluları saat vererek uyardı: İkisi birden vuracak

Son dakika haberi... Mayıs ayı ile birlikte etkili olan sıcak hava dalgası etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yurt genelinde hava sıcaklıkları 5-6 derece birden yükselirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yarın için peş peş kritik uyarılar yapıldı. Bahar geldi diye sevinmeyin. Aklı olan yarın sokağa çıkmaz! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbulluları saat vererek uyardı. Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor. Hem çöl tozu hem yağışlar geliyor. Bu saatlerde sakın dışarı çıkmayın!

Nisan ayında etkili olan sağanak yağışlar Mayıs ayı itibariyle yerini güneşli havaya bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarken İstanbullular baharı erkenden yaşamaya başladı. Vatandaşlar 'İstanbul'da yarın hava durumu nasıl? Yağışlar devam edecek mi?' sorusunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Aklı olan yarın sokağa çıkmaz! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbulluları saat vererek uyardı. Hem çöl tozu hem de yağışlar İstanbul'u vuracak. O saat aralığında sakın dışarı çıkmayın! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara bölge geneli, İç Ege ve Göller Yöresi'nin öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

gfgfgf-2023-05-16t134416-983.jpg

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ve Kıyı Ege'de toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

HAVA NASIL OLACAK?

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın ise genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: AKLI OLAN YARIN SOKAĞA ÇIKMAZ!

Hava durumu tahminleri ile sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. İstanbulluları yarın için uyaran Ökten, hem kuvvetli yağışların hem de çöl tozlarının geleceğini söyledi. İstanbul için saat veren Ökten, "Bu gece sabaha karşı İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış var. Yağış Marmara üzerinden gelirken şimşekler seyredilebilecek. Çöl tozu da eşlik edeceğinden dolayı yağış çamur şeklinde olabilir. Tüm şehir etkilenecek. En güçlü kısım Beykoz'u etkileyecek gibi görünüyor. Sabah 10'a kadar aralıklarla devam eder." dedi.

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

h1.png

17 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.png

18 MAYIS 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.png

19 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ

h4.png

20 MAYIS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN