Akranı tarafından katledilen 15 yaşındaki Fatih Acacı cinayetinde kan donduran detay: Öldürürsem ne kadar ceza alırım?

Akranı tarafından katledilen 15 yaşındaki Fatih Acacı cinayetinde kan donduran detay: Öldürürsem ne kadar ceza alırım?

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde 15 yaşındaki Fatih Acacı’nın bir akranı tarafından 12 bıçak darbesiyle öldürülmesine ilişkin davada bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu. Tutuklu sanık D.G.’nin cinayet öncesinde internette ceza hesaplamaları yaptığı ortaya çıktı.

Başkentte geçtiğimiz aylarda infial yaratan "çocuk cinayeti" davasında adaletin seyri, dijital delillerle yeni bir boyuta taşındı. Ankara 2’nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde basına kapalı olarak görülen duruşmada, tutuklu sanık D.G.’nin telefon incelemesi cinayetin "tasarlanmış" olabileceğine dair somut veriler sundu.

DİJİTAL AYAK İZLERİ "PLANLI CİNAYETİ" İŞARET EDİYOR

Soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporu, 15 yaşındaki sanığın olaydan önce zihnindeki karanlık planı dijital dünyaya yansıttığını kanıtladı.

  • Sanık D.G.’nin cep telefonu geçmişinde, cinayetten kısa süre önce "Öldürürsem ne kadar ceza alırım?" şeklinde aramalar yaptığı tespit edildi.

  • Cihazda yapılan detaylı incelemede, sanığın silah ve çeşitli kesici aletlerle çekilmiş çok sayıda fotoğrafına ulaşıldı.

Acacı ailesinin avukatı Ersan Barkın, bu aramaların "öldürme kastının" ve "eylemin planlı yapıldığının" en açık kanıtı olduğunu belirterek, davanın son aşamaya geldiğini vurguladı.

12 BIÇAK DARBESİ VE "KISKANÇLIK" İDDİASI

İddianameye göre olay, iki genç arasında aynı kişiyle olan arkadaşlık ilişkisi nedeniyle çıkan bir tartışmayla başladı. Ancak savcılık, olayın basit bir kavga değil, doğrudan cana kast etme girişimi olduğunu şu bulgularla destekledi:

Fatih Acacı’nın vücudunda tam 12 bıçak darbesi tespit edildi.

Olay yeri görüntülerinin, sanığın kaçma veya savunma değil, öldürme amacıyla hareket ettiğini doğruladığı kaydedildi.

ADALET BEKLENTİSİ: DAVA MART AYINA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık D.G.’nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, eksik tanıkların dinlenmesi ve ek raporların tamamlanması amacıyla duruşmayı 3 Mart 2026 tarihine erteledi. Kamuoyu, çocuk yaşta işlenen bu vahşi cinayette dijital delillerin cezaya nasıl yansıyacağını yakından takip ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN