Akşener: Böyle bir sistemde kaybeden millet oluyor

Akşener: Böyle bir sistemde kaybeden millet oluyor

İYİ Parti lideri Akşener, Balıkesir'de aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne tepki gösterdi. Akşener, "Böyle bir sistemde kaybeden her seferinde millet oluyor, kaybeden memleket oluyor kaybeden seçmen oluyor." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir’deki teşkilat buluşmasına katıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değiştirilmesi için partisinin kurulduğu günden itibaren mücadele verdiklerini belirten Akşener, "Böyle bir sistemde kaybeden her seferinde millet oluyor, kaybeden memleket oluyor kaybeden seçmen oluyor. Biz bu yönetme işlemine inşallah belediyelerden başlayacağız ve 2028’de Allah'ın izni, sizlerin teveccühüyle o ucube sistemi de değiştirmek sözüyle birlikte inşallah 2017’de çıktığımız yolun sonunda hedefe ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

“BU UCUBE SİSTEMİN DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN UĞRAŞTIK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren tek amacının parlamenter sisteme geri dönülmesi olduğunu hatırlatarak, “İYİ Parti’nin hür ve müstakil olarak kurulması, hür ve müstakil olarak bu seçimlerde seçimlere katılması herkesin sinirini bozdu, herkesin asabını bozdu. Bu tahterevalli harika bir şeymiş, bu kayıkçı kavgası muhteşem bir şeymiş. Ama İYİ Parti sizler tarafından kurulduğundan itibaren biz bir tek şey için uğraştık. O da şu; bu ucube sistemin değiştirilmesi. Bu tek adam sisteminin değiştirilmesi, Cumhuriyetin kuruluş ayarlarına geri dönmesi. Mesele Sayın Erdoğan meselesi değildir. Sayın Erdoğan’ın zamanı doluyor. Yerine her kim gelirse gelsin bir sene sonra yüzde 100 aynı olacak, buradan her türlü değerim üzerine yemin ederek söylüyorum ki aynı olacak. Yani en dürüst arkadaşımızı koyalım oraya, bir sene sonra aynı olacak. Dolayısıyla bu sistemin bozukluğu Türkiye’yi bozdu. Kişiler üzerinden değil, sistem üzerinden konuşuyoruz. Dolayısıyla 1 kişinin 2 dudağı arasına sıkıştırılmış bir Türkiye’de, Balıkesir gibi yani Türkiye’nin önemli ama aynı zamanda bugüne kadar 'zengin' kabul edilebilen bir şehrinde bile işsizlik varsa bu sistemdendir. Eğer tarımda zorluklar devam ediyorsa kayırmacılık varsa; senin adamın, benim adamım deniliyorsa bu sistemdendir. Dolayısıyla bu sistemin değiştirilsin ve bu sistemin yerine gerçekten hukukun üstünlüğü, gerçekten adalet, gerçekten liyakat, gerçekten demokrasi uygulanabilsin” diye konuştu.

8662126.jpg

“UCUBE SİSTEM GİDERSE HER ŞEY DEĞİŞECEK”

Akşener, tüm sorunların çözülmesi için Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden parlamenter sisteme geri dönülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bütün bunların her birini değiştirecek olan şey, ucube sistemin gitmesidir. Biz bununla ilgili olarak 2019’da elimizden geldiği kadar, ne gerekiyorsa, üstümüze ne düşüyorsa yaptık. Allah’ım şahittir ve bir süre sonra inanıyorum ki milletim de bunu görüp hakkımızı teslim edecektir. Ama başaramadık. Şu sebeple, bu sebeple başaramadık. Varsayalım bütün suç benimdir. Böyle dediğim zaman arkadaşlarım kızıyor ama varsayalım benimdir. Yahu değiştirmiyor ki meseleyi. Çekin beni, ucube sistem yerinde. Dolayısıyla bu başarısızlığın sebebi nedir? Bu tahterevalliden mutlu ve memnun olan sistemdir. Bu sistemden beslenen kişilerdir, kişiliklerdir. Biz buna karşıyız. Biz buna karşı olduğumuz için bulunduğumuz partilerden ayrılarak bir büyük mücadeleyle bir araya geldik ve Türkiye’nin samimi, dürüst, bu ülkeyi seven ve bu ülke için, millet için gerekirse canını, istikbalini ortaya koyan; kadın, erkek, gençlerden oluşan bir aile kurduk. Parti diyemiyorum, aileyiz. Ve bu aileye her şey yapıldı ama yıkılamadı” dedi.

“BÖYLE BİR SİSTEMDE KAYBEDEN HER SEFERİNDE MİLLET OLUYOR”

Bu sistem içerisinde kaybedenin her zaman millet olduğunu vurgulayan Akşener, “Böyle bir sistemde kaybeden her seferinde millet oluyor, kaybeden memleket oluyor kaybeden seçmen oluyor. Demin hepimizin içine işleyen, iş zora geldiğinde ise tabutun içine giren o insanların çocukları oluyor. Onun için abu ülkenin kaynakları var. Bu ülkenin namütenahi imkanları var. Yeter ki iyi yönetilsin. Biz bu yönetme işlemine inşallah belediyelerden başlayacağız ve 2028’de Allah'ın izni, sizlerin teveccühüyle o ucube sistemi de değiştirmek sözüyle birlikte inşallah 2017’de çıktığımız yolun sonunda hedefe ulaşacağız. Ve ondan sonraki fasılda da belediyelerdeki başarımızı bu ülkeyi yönetmekte göstereceğiz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN