Akşener: Harami düzeni birlikte değiştireceğiz

İYİ Parti lideri Akşener, Kırşehir ziyaretinde yoğun ilgiyle karşılaştı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin günlük masraflarını eleştiren Akşener halka “Hep birlikte el ele vererek bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz” şeklinde seslendi.

Kırşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i il sınırında karşıladı. Akşener ile birlikte il merkezine gelen Başkan Ekicioğlu, makam odasında da çalışmaları hakkında Akşener’e brifing verdi. Belediye Başkanı Ekicioğlu’nun makam odasında konuşan Akşener, “Cumhur İttifakı tek partidir, Millet İttifakı birlikteliktir. Biz el birlikte bu ucube rejimi göndereceğiz” dedi.

Akşener, Kırşehir’de kendisini bekleyen vatandaşlara seslenirken hükümeti eleştirdi. Ev hanımlarının “Akşama ne pişireceğim” diye düşündüğü ülkede 250 bin lira maaş alanlar olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

'5 MAAŞ ALAN DANIŞMANLAR VAR, HARAM ZIKKIM OLSUN'

“Tarla başına, dönüm başına elli atmış kilo zararı olan çiftçiye 7 kilo 6 kilo yazan TARSİM… Bunlar Allah’ın gücüne gider, biliyor musunuz? Bunlar kul hakkına girer. Bunlar vatandaşın yanında olmaktan çıkmış. Buna karşılık 5 maaş alan danışmanlar. Senin oğlun kızın işsiz, 5 maaş alan danışmanlar. Elbette haram olsun zıkkım olsun."

meral-a.jpg

'UZUN ZAMANDIR MİLLET, VELİNİMET OLMAKTAN ÇIKTI'

Ama şunu söyleyeyim, biz niye buradayız? Biz sizin sesiniz olmak üzere buradayız. Esnaf için müşteri için velinimettir. Seçmen de siyasetçi için velinimetidir. Çok uzun zamandır seçmen, millet velinimet olmaktan çıktı. Şimdi el ele vereceğiz. Seçmen ve bu millet, velinimet olacak. Benim geldiğim gibi, bütün ağaları buraları getireceksiniz. Karşınızda gelecekler. Ve el ele tutuşacağız sizinle, seçmeni birlikte velinimet haline getireceğiz.

'YOLSUZLUĞUN, RÜŞVETİN ÖNÜNE GEÇİNCE YURTSUZ ÇOCUK KALMAZ'

Ondan sonra da, tepeden bakanlar, 13,14 uçakla gezenler, 250 bin lira maaş alanlar ve buna karşılık akşama ne pişireceğini bilmeyen kadınlar ülkesi olmasından, birlikte çıkaracağız. Bu ülkeyi refaha işsiz gençlerimizi işe kavuşturabilecek imkanlara sahip ülkeyiz biz. Ama hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin, israfın önüne geçtiğimiz dakika yurtsuz genç burssuz çocuk kalmaz.

meral.jpg

'SARAYIN GİDERLERİNİ SÖYLEMEYE BEN UTANIYORUM'

Sayın Erdoğan diyor ki ‘650 lira burs veriyoruz, yüzünüze gözünüze dursun’ 600 - 650 lira burs ne demek biliyor musunuz? Günde 3 simit 3 çay bir de araba parası demek. Bir ay boyunca günde 20 lira demek 20 lira. Ayıptır be ayıptır. Sarayın günlük, aylık, yıllık giderlerini ben söylemeye utanıyorum onlar yemeğe utanmıyor. O yüzden hep birlikte el ele vererek bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz.”

AKŞENER'E PROTESTO GİRİŞİMİ

Öte yandan Belediye çıkışında Akşener’i protesto etmek isteyen Yüksel isimli bir genç korumalar tarafından etkisiz hale getirildi. Kırşehir polisine teslim edilen genç, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kırşehirliler bu kişinin akli dengesinin yerinde olmadığını ifade etti.

ayakkabici.jpg

ESNAFLA GÖRÜŞTÜ

İYİ Parti lideri daha sonra şehrin esnafını ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Ayakkabıcı Ali Seçilmiş'in dükkanına giren Akşener, "Veresiye defteriniz var mı?" diye sordu. Seçilmiş'in cevabı "Artık veremiyoruz, önce çoktu da. Çünkü ne yapalım, alamıyoruz başkanım verdiğimizi alamıyoruz. Kullansak bugünkü verdiğimiz fiyattan versek gelene kadar fiyat artıyor." oldu.

Akşener'in sorması üzerine üç tane üniversite mezunu kızı olduğunu söyleyen Seçilmiş, "İkisi memur, biri yeni bitirdi. Biz çok şükür kendimize yetiyoruz. Artı emeklim var. Ben onu belirttim zaten en başta ben kıyas olamam. Yani işyeri kendimizin, ufak tefek şeyler, (işsiz) çocuklarım yok, ama hissediyoruz buraya gelenleri bir lirayı konuşuyorlar.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN