Akşener'den yeni seçim açıklaması: Hedef birinci parti olmak

Akşener'den yeni seçim açıklaması: Hedef birinci parti olmak

İYİ Parti lideri Akşener'in "Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakanlığa adayım" sözlerine partisinin divan kurulundan tam destek gelirken Akşener, bu kez yeni bir açıklamada bulundu. Akşener, "Hedef birinci parti olmak'' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında gerçekleştirilen İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısında Akşener'in "Başbakanlığa adayım" açıklaması değerlendirildi. Toplantıda, Akşener'in o sözlerine başkanlık divanından tam destek geldi. Akşener, partisinin seçim hedefini açıkladı: Partimizin temel hedefi birinci parti olmaktır, bu hedefimiz nettir.

Toplantıda hem İYİ Parti lideri Akşener hem de Başkanlık Divanı üyeleri İyileştirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş ve bundan sonra birinci parti olma hedef için yoğun tempo içinde çalışma vurgusu yaptı.

Habertürk'e konuşan İYİ Parti kaynakları, Akşener'in "Başbakan adayıyım" diyerek hem hükümet sisteminin değiştirilmesi hem de o değişiklikten sonra birinci parti olma noktasında kararlılık ortaya koyduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAMA KARARI YENİ DEĞİL

İYİ Parti kaynakları, Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmama ve başbakanlık adaylığı kararının yeni olmadığı kaydetti.

SİYASETEN HDP İLE YAN YANA OLMAK PARTİ ANLAYIŞIMIZIN DIŞINDA

Toplantıda HDP'nin Tutum Belgesi konuşulmadı ancak HDP ile ilgili değerlendirme yapıldı. HDP'nin hukuken legal bir parti olduğu ancak siyaseten PKK ile yan yana durduğu belirtilerek, siyaseten HDP ile yan yana olmanın İYİ Parti'nin siyaset anlayışının dışında olduğu kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN