İYİ Partili Dervişoğlu, Akşener'in 'Başbakanlığa adayım' sözlerini değerlendirdi

İYİ Partili Dervişoğlu, Akşener'in 'Başbakanlığa adayım' sözlerini değerlendirdi

İYİ Parti lideri Akşener'in "Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakanlığa adayım" sözlerini değerlendiren İYİ Partili Dervişoğlu, "Bu çağrı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bütün siyasi partileri harekete geçirmesi gereken şanlı bir demokratik başkaldırıdır " dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir'de katıldığı İYİ Gençlik İzmir Görev Belgesi Takdim Töreni'nde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"BU ASLINDA DEMOKRASİ ÇAĞRISIDIR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, net bir şekilde. kendi adıma söylenen bir söz bu. Kim aday olacak kısmında seçilecek, kazanacak bir adayla ve cumhurbaşkanlığını devam ettirecek bir adayla gideceğiz. Ben aday değilim, ben başbakanlığa adayım" açıklamalarını değerlendiren Dervişoğlu şöyle konuştu:

“Daha güzel günler göreceğiz. Bundan zerre şüpheniz olmasın. Dün, Türk siyasi hayatına çıktığı günden beri bu millet adına attığı adımlar ve yaptığı hamlelerle temayüz eden Genel Başkanımız Meral Akşener'in yeni bir çıkışıyla bu ülke muhatap olmuştur. Biz mademki parlamenter demokratik sistem istiyoruz. Mademki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adında ama tek adamlığa evirilen bu yönetim biçimine karşıyız. O zaman yapmamız icap eden şey söylediğimizin ciddiye alınmasını temin etmekten geçer. Biz bu ucube sistemi istemiyorsak bu sistemin sıradan bir çarkı olmaya da talep olmayız, ifadesidir. Bu tarihi düşülmüş bir şerhtir. Bu aslında demokrasi çağrısıdır. Bu çağrı sadece Millet İttifakı'na yönelik değildir. Bu çağrı Türk demokrasi hayatının içindeki bütün siyasi aktörlere yapılmıştır. Bu çağrının içinde aslında Türkiye'ye daha fazla zaman kaybettirmeyelim, tedbir varsa önceden alabilmek de mümkündür, Türkiye'yi yormayın, yıpratmayın, Türkiye'yi siyasi kutuplaşmaların içinde eğip bükmeyin; çağrısıdır. Bu çağrı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bütün siyasi partileri harekete geçirmesi gereken şanlı bir demokratik başkaldırıdır aslında.

"ERDOĞAN'IN KENDİNE DÜŞEN PAYI ÇIKARMASI LAZIM"

Türkiye'yi içinde bulunduğu bu olumsuzluktan, yönetilmez hale getiren bu ucube sistemden kurtarabilmek için hem iktidarın hem de muhalefetin ilk adımı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde atması gerektiğinin altını kalınca bir çizgi ile çiziyorum. Sayın Genel Başkanımız Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden kurtulmasını istiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden kurtulabilmek için önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendine düşen payı çıkarması lazım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN