Akşener, Johnson’a İngilizce seslendi: Türk halkının iradesine aykırı izin vermeyeceğiz

Akşener, Johnson’a İngilizce seslendi: Türk halkının iradesine aykırı izin vermeyeceğiz

Meral Akşener, Twitter üzerinden İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a seslendi. Akşener yaptığı paylaşımda İngiliz Guardian gazetesinin 'Türkiye'de ve Pakistan'da kurulacak sığınma merkezleri' içerikli gönderisini alıntılayarak, 'kamplar Türk halkının iradesine aykırı izin vermeyeceğiz' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Akşener, Tweet’inde bu anlaşmaların gayri meşru olduğunu ve bu kamplara izin vermeyeceklerini sert ifadelerle anlattı.

“SONRAKİ SEÇİMDE ERDOĞAN GİTTİĞİNDE KAMPLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Akşener’in Twitter’dan paylaştığı gönderide şu ifadeler yer aldı; Sayın Başbakan Boris Johnson; Afgan mültecilerle ilgili bu tür anlaşmalar Türk halkının iradesine aykırıdır ve bu nedenle bizim açımızdan gayri meşrudur. Bir sonraki seçimden sonra Sayın Erdoğan gittiğinde topraklarımızda bu tür kamplara izin vermeyeceğiz. Dikkatli olun.

NE OLMUŞTU?

MÜLTECİ MERKEZLERİ KURACAĞIZ

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Afgan mülteciler için Türkiye ve Pakistan'da merkezler kurmayı planladıklarını söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace İngiltere'nin Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için merkezler kurma planı yaptığını belirtti.

afgan.jpg

BBC Türkçe'nin The Mail on Sunday gazetesine dayandırdığı habere göre bugün yayımlanan bir makalesinde Wallace, planın detaylarına yer vermedi. Wallace ayrıca ABD'nin Afganistan'ı terk etmek için son tarihi olan 31 Ağustos'tan önce 'hiçbir ülkenin tahliyelerini tamamlayamayacağını' ifade etti.

Öte yandan Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile bugün telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. İkili görüşmede Afganistan'da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN