Akşener, Kadıköy'de gençlerle buluştu: Aşırı iftirayla karşı karşıya kaldık

14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçimlerinde kazanan olmadı. İkinci turun yapılacağı 28 Mayıs seçimleri için siyasi partiler ve adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Son haftaya girilirken İYİ Parti lideri Akşener de vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Akşener, İstanbul'da katıldığı bir toplantıda “Aşırı iftira ve aşırı bir bombardımanla karşı karşıya kaldık biz. Gene bile bugün gelinen noktada, şimdi esasında AK Parti yüzde 35’e düştü. Sıfırdan başlıyor şu anda seçim. 0- 0” dedi.

28 Mayıs'ta Türkiye sandık başına giderek Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Meclis'te siyasi partilerin dağılımı belli olurken Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışacak. Siyasi partiler ve liderleri de çalışmalarını hız kesmeden devam etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun seçimin ikinci turunda cumhurbaşkanı seçilmesi için kampanyalarını İstanbul’da sürdürüyor. Çalışmalarına bugün Kadıköy’de devam eden Akşener, Bağdat Caddesi üzerinde bulunan bir kafede gençlerle sohbet etti.

MİLLET İTTİFAKI, HDP VE TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE BAĞLANTILI MI?

Bir gencin, Millet İttifakı’nın HDP ve terör örgütleri ile bağlantılı olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine Akşener, şunları söyledi:

“En kibar hâliyle ‘Şu anda yapılan bu iftiraları çözün’ diyorsunuz. Tamam. O bizim görevimiz. Haklısın. Yani oy istemeye gittikleri zaman bu çocuklara o söyleniyor ama aşırı iftira ve aşırı bir bombardımanla karşı karşıya kaldık biz. Gene bile bugün gelinen noktada, şimdi esasında AK Parti yüzde 35’e düştü. Sıfırdan başlıyor şu anda seçim. 0- 0. Bir referandum. İki kişiye oy vereceksiniz ve fark 2,5 milyon insan. Dolayısıyla her birimiz, yani geniş geniş değil, sen halanı, amcanı, dayını, teyzeni, enişteni, yengeni arasan bu iş bitiyor. Ben aynı şekilde, dolayısıyla işimiz bu. Toplamı da 2,5 milyon, çok değil. Bu çok önemli.

BANA İKİSİ BİRDEN DENDİ

21 yılın sonunda, aynı anda ‘PKK’lı’, aynı anda ‘faili meçhulcü’ denir mi insana? Bana bu ikisi birden dendi. Diyarbakır’a gidiyorlar, ben faili meçhulcüyüm. İstanbul’a geliyorum, PKK’lıyım. Hepsi beraber olmaz. İkisi bir arada olması mümkün değil. Bu çok pis bir şeydi. Şu anda biz kitleselden ziyade bire bir çalışma yaptığımız takdirde bu işi halloluyor. Ondan sonrasında daha kolay. Yani hep beraber.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN