Akşener'den John Bolton'un 'Türkiye NATO'dan ihraç edilmeli' çıkışına tepki: Bu açıklamalar Erdoğan'a destek

Akşener'den John Bolton'un 'Türkiye NATO'dan ihraç edilmeli' çıkışına tepki: Bu açıklamalar Erdoğan'a destek

İYİ Parti lideri Akşener, ABD'nin eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton'un "Türkiye NATO üyesi gibi davranmıyor. İhraç edilmelerini veya askıya alınmalarını ciddi bir şekilde düşünmek, muhalefet adaylarına gerçek bir şans tanıyacak" açıklamasına "Millet irademizi hedef alan bu açıklamaların her biri; bu karanlık dönemin devamlılığını sağlamaya, dış politikayı iç politikaya malzeme etmeyi alışkanlık hâline getirmiş sayın Erdoğan’ı desteklemeye yöneliktir" diye yanıt verdi.

Eski ABD Başkanları Donald Trump ve George W. Bush'un ulusal güvenlik danışmanlığını yapan John Bolton'un, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Türkiye NATO üyesi ama üye gibi davranmıyor. İhraç edilmelerini veya askıya alınmalarını ciddi bir şekilde düşünmek, yaklaşan seçimlerin çıkarlarını vurgulayarak Erdoğan'ın oylamayı bozmasını zorlaştıracak ve muhalefet adaylarına gerçek bir şans tanıyacak" açıklamasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den tepki geldi.

'TÜRK MİLLETİ BAĞIMSIZLIĞINI KİRLİ SİYASET OYUNLARINA ALET ETMEYECEK'

Akşener'in paylaşımı şöyle:

"Büyük Türk Milleti, her daim hür yaşamıştır ve hür yaşamaya devam edecektir. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi Cumhuriyetimizin yeni asrında da; Bağımsızlığına sahip çıkacak, iradesini hiçbir ülkenin ve hiçbir yapının kirli siyaset oyunlarına alet etmeyecektir.

'BU AÇIKLAMALAR ERDOĞAN'I DESTEKLEMEYE YÖNELİK'

Millet irademizi hedef alan bu açıklamaların her biri; Ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemin devamlılığını sağlamaya, dış politikayı iç politikaya malzeme etmeyi alışkanlık hâline getirmiş sayın Erdoğan’ı desteklemeye yöneliktir.

'MİLLET SANDIKTA DEMOKRASİ DERSİ VERECEK'

Ama hiç kimse merak etmesin; Türk Milleti, sandıkta her türlü vesayete ve güç odağına büyük bir demokrasi dersi verecektir! Söz de, karar da milletimizindir! Yerli, yabancı hadsiz açıklamalar da bunları fırsat bilen hamaset simsarları da bu gerçeği değiştiremeyecektir!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN