Akşener'in 'masayı dağıtmayız' sözleri gündem oldu

Akşener'in 'masayı dağıtmayız' sözleri gündem oldu

İYİ Parti lideri Akşener'in seçime 70 gün kala masadan kalktığını duyurması sosyal medyada en fazla konuşulan konu oldu. Ayrıca Akşener'in masanın dağılacağı yönündeki söylemlere sert cevap verdiği ve kesin bir dille reddettiği 3 ay önceki konuşmaları da sosyal medyada gündem oldu.

Dün akşam Millet İttifakı cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin toplantı yaptı. Toplantının ardından 6 liderin imzası bulunan bir ortak metin yayımlandı. Metinde 'ortaklaşıldığı' ifade ediliyordu ve kamuoyuna adayı açıklamak için de 6 Mart işaret edildi. Bununla birlikte liderler de partileriyle toplantı yapmaya başladı. Bugün İYİ Parti'nin gerçekleştirdiği toplantıda ise tarihi bir karar alındı.

AKŞENER SERT SÖZLERLE MASADAN KALKTI

Kararı bir basın açıklamasıyla duyuran Akşener, masanın 'noter' işlevi gördüğünü savundu. Kendisinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı önerdiğini ancak parti liderlerinin reddettiğini söyleyen Akşener, partisinin 'kıskaca' alındığını söyledi. Masada Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önerildiğini de açıklayan Akşener, "En sonda söyleyeceklerimizi başta söyleyeyim; İYİ Parti bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölüm ile sıtma arasında tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Kişisel ikbal hesapları için üretilmiş siyasetin hınk deyicisi olmayacaktır" dedi.

AYRILIK HABERLERİNİ SÜREKLİ REDDETTİ

Yaklaşık bir yıldır 6 lider seçime ilişkin görüşmeler gerçekleştiriyor, ardından da vardıkları sonuçları ortak metinlerle kamuoyuna duyuruyordu. Bu sırada iktidardan sık sık 'adayınızı açıklayın' sesleri yükselirken, muhalefet ise bu kararı kendi istediklerinde alacaklarını söylüyordu. Bununla birlikte masanın dağılacağına dair de kulis haberleri ve yorumları bir yıl boyunca hemen her gün yazıldı. Parti liderleri ise bu söylentileri kesin bir dille reddediyordu. Ancak Akşener'in bugün çok sert sözlerle seçime 70 gün kala masadan kalkması eski sözlerini yeniden gündem haline getirdi.

'AÇIK, NET BİR İNSANIM'

İYİ Parti lideri, 9 Aralık’ta ‘masayı dağıtacak’ eleştirilerine çıkışarak ”İşbirliği içinde rekabet kavramına ihtiyacımız var. Birbirinin ayağına basan bir yapı değil. Ben sürprizli bir insan değilim o masada. Açık net bir insanım” demişti.

Akşener, 29 Aralık’ta da Elif Çakır’a ”Altılı masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Ne ben ne de başkası ülkenin geleceğinin konuşulduğu o masadan, hiçbirimiz kalkmayız” demişti.

Akşener, 2 Aralık'ta Habertürk'te Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularına cevap verirken yine aynı şekilde masanın dağılmayacağını vurgulayarak "Biz o masadan kalkmayacağız. Biz birbirimize düşersek, inatlar uğruna yanlış olursa, o zaman hepimizin saçını başını seçmen yolar" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN