Babacan'dan Srebrenitsa mesajı: Yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum

Babacan'dan Srebrenitsa mesajı: Yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum

DEVA Partisi lideri Babacan, Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde paylaştığı mesajında, "Srebrenitsa soykırımında yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum. Aliya İzetbegoviç’in dediği gibi bu acıyı, bu zulmü, bu soykırımı unutmayacağız ki bir daha tekrar etmesin" ifadelerini kaydetti.

Srebrenitsa katliamının yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu zulmün ve soykırımın unutulmayacağına vurgu yaptı.

Üzerinden tam 28 yıl geçen katliamın yıl dönümünde yaptığı paylaşımda DEVA Partisi lideri Babacan "Tüm dünyanın gözleri önünde, Avrupa’nın orta yerinde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum. Aliya İzetbegoviç’in dediği gibi bu acıyı, bu zulmü, bu soykırımı unutmayacağız ki bir daha tekrar etmesin." ifadelerini kullandı.

8 BİNDEN FAZLA BOŞNAK SİVİL KATLEDİLDİ

11 Temmuz 1995'te başlayan ve 8 bin 372 Boşnak sivilin Ratko Mladic emrindeki Sırp askerler tarafından hunharca öldürüldüğü Srebrenista Katliamı, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN