Alican Yücesoy'dan 'Sandıkta duramazlar' diyen AK Partili Yavuz'a: Sıkıyorsa gel de al

Alican Yücesoy'dan 'Sandıkta duramazlar' diyen AK Partili Yavuz'a: Sıkıyorsa gel de al

Oyuncu Alican Yücesoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un ‘Oy ve Ötesi heyetinden başkan veya üye, STK başkanı, partilerin il başkanı sandık başında bulunma hakkına sahip değildir’ sözlerine “Sandık başındayım sıkıyorsa gel de al” paylaşımı ile tepki verdi.

Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitti. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı'nın kolluk güçlerine yolladığı genelge ile sandık başına Oy ve Ötesi temsilcilerinin yaklaştırılmaması talimatı verdiği öğrenilmişti.

Sandık başında seçimi takip etmek isteyen Oy ve Ötesi temsilcilerinin sandığa yaklaşmaması gerektiğini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da dile getirdi.

'SANDIK BAŞINDA BULUNMA HAKKINA SAHİP DEĞİLLER'

Yavuz yaptığı açıklamayla “Bu çok tartışılıyor Türkiye'de. Her parti sandık başında gözlemci, müşahit olarak 1 kişiyi bulundurma hakkına sahiptir. Bu seçimlerde YSK'nın kararına bağlı olarak AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti müşahit bulunduracaktır. Diğer partiler de müşahit bulundurabilir, problem yok ama sayı çok fazla olursa içlerinden kura çekmek durumu söz konusu olabilir. Dört parti kurayla dahi olsa oradan uzaklaştırılamaz hiçbir şekilde. Partinin dışında adayların da gözlemcisi ve temsilcisi olabilir, itiraza yetkili kişiler olabilir. Bunlar da kabul. Sandık başında, baro başkanı, baro yönetim kurulu üyesi, Oy ve Ötesi heyetinden başkan veya üye, STK başkanı, partilerin il başkanı bulunma hakkına sahip değildir” şeklinde konuştu.

Oyuncu Alican Yücesoy ise Twitter üzerinden bu açıklamaya tepki göstererek, “Sandık başındayım sıkıyorsa gel de al” paylaşımı ile tepki verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN