Alkol satışı iddialarına Valilikten net yanıt! Düzenleme belli: Ekipler müdahale edecek

Alkol satışı iddialarına Valilikten net yanıt! Düzenleme belli: Ekipler müdahale edecek

Alkol satışı ve kullanımı ile ilgili alınan yeni kararlar hakkındaki tartışmalar devam ederken konuya son noktayı koyan İstanbul Valiliği oldu. İşte İstanbul Valiliği’nin o açıklamaları…

Alkol satışı ve kullanımı ile ilgili bir süredir gündemde yer alan tartışmalar hakkındaki açıklama İstanbul valiliğinden geldi. Valilik sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile konu hakkında yeni bir karar alınmadığını açıkladı. 17 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanan genelgeyi işaret eden Valilik, detayları da tek tek paylaştı. İşte İstanbul Valiliği’nin o açıklamaları…

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

17 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanan genelgeyi işaret eden İstanbul Valiliği, 4250 sayılı kanunla belirlenen alkol satış ve kullanım alanlarına ilişkin uygulama yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin gerekliliğini ilgili kurumlara (kaymakamlık ve belediyeler) hatırlatıldığını bildirdi. Gönderilen hatırlatma genelgesini ilçe ziyaretlerinde muhtarlardan, sosyal medyada ve bireysel vatandaşlardan gelen alkol tüketimine bağlı sorunlardan kaynaklandığı belirtildi.

alkole-zam.jpg

ALKOL SATIŞI VE KULLANIMINDA GEÇERLİ OLAN YÜKÜMLÜLÜKLER NELERDİR?

Yayımlanan genelge kapsamında kanunla belirlenmiş olan alkol satışı ve kullanımı ile ilgili yükümlülükler şu şekildedir:

  • 18 yaş altı çocuklara alkol satışının yapılmaması
  • Ruhsatlı alkol satışı yapılan lokanta ve restoranlar dışında 22.00-06.00 saatleri arasında perakende alkol satışının yapılamayacağı
  • Sarhoşluk sebebiyle halkın huzurunu bozacak şekilde hareket edilmemesi
  • Alkol satışı ve tüketilmesinin ruhsatı bulunan işletmeler dışında yapılmaması (park, piknik ve mesire alanları, sahil bandı, plaj vb. alanlarda)

Yayınlanan genelge kapsamında geçerli olan yerlerde emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin denetimleri ile birlikte asayiş, halkın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan verilmemesi hususunda tüm birimlerin müdahale edebileceği aktarıldı.

alkol-ve-sigarada-yeni-duzenleme.jpg

YANILTICI PAYLAŞIM YAPILDI

Sosyal medya üzerinden yapılan yanlış paylaşımlar toplumda yanlış algı oluşturmaktadır. Geçtiğimiz günlerde yapılan paylaşımlar dikkat çekerken alkol satışı ve kullanımı ile ilgili yeni bir uygulamaya gidildiği iddia edildi. Ortaya atılan iddialar doğrultusunda yayımlanan yeni genelgede yer alan maddeler şu şekilde ifade edildi:

  • Alkollü içeceklerin sadece ruhsatlı işletmelerde satılacağı
  • Alkollü içeceklerin sadece yemekle birlikte tüketilebileceği
  • Alkollü içeceklerin sadece 18 yaşından büyük olanlara satılacağı
  • Alkollü içeceklerin sadece 22.00-06.00 saatleri arasında satılamayacağı
  • Alkollü içeceklerin park, piknik ve mesire alanları, sahil bandı, plaj vb. alanlarda tüketilemeyeceği gibi kısıtlamalar getirildiği öne sürülmüştü.

Yayınlanan yeni genelge sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı. Alkol satıcı ve kullanımı ile ilgili yeni bir uygulama kararı alınmadığı ve resmi bir duyuru olmadığı bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bu iddiaların asılsız olduğu ve alkol satışı ve kullanımı ile ilgili kanuni yükümlülüklerin mevcut olduğu vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN