Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor: 13 farklı deneyin ardından hareket saati belli oldu

Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor: 13 farklı deneyin ardından hareket saati belli oldu

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ve ekibinin Dünya'ya döneceği tarih belli oldu. Ekibin Türkiye saati ile bugün 17.50’de istasyondan ayrılacağı öğrenildi. Gezeravcı, istasyonda kaldığı süre boyunca 13 farklı deney gerçekleştirdi.

Tarihi uzay yolculuğu heyecan verici bir noktaya ulaşıyor. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ve ekibi, Axiom Space şirketinin sosyal medya duyurusuna göre Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılacak.

Planlara göre, Türkiye saati ile 17.50'de gerçekleşecek olan bu ayrılış, Gezeravcı'nın istasyonda geçirdiği yaklaşık iki haftalık süre zarfında gerçekleştirdiği 13 farklı deneyin ardından gerçekleşecek.

Alper Gezeravcı'nın ekibiyle birlikte Dragon kapsülü ile dünyaya dönmesi bekleniyor. Kapsülün Orlando açıklarında okyanusa inişi planlanıyor.

NE OLMUŞTU?

19 Ocak'ta başlayan ve 36 saat süren uzay yolculuğuyla tarihi bir anı yaşayan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı.

Türkiye'nin ilk astronotu olarak bilinen Gezeravcı, ISS'e 20 Ocak'ta alçak dünya yörüngesindeki laboratuvar olarak kabul edilen bir kenetlenme gerçekleştirdi. Ax-3 mürettebatının bir parçası olan Gezeravcı, ISS'de gerçekleştireceği 13 deneyden 10'uncusunu olan "UYNA"yı hayata geçirdi.

Astronot Gezeravcı, "UYNA" deneyiyle yer çekimsiz ortamın henüz keşfedilmemiş genler üzerindeki etkisini ve bunun bağışıklık sistemi ile ilişkisini araştıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN