‘Altılı masa’ kurmaylarından ‘İmamoğlu örneği’

‘Altılı masa’ kurmaylarından ‘İmamoğlu örneği’

‘Altılı masa’ kurmaylarının cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde anketlere bakılmayacağını belirttiği bildirildi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, DEVA Partisi Genel Sekreteri Sadullah Ergin, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun’la konuşan Muharrem Sarıkaya kurmayların ‘Anketlerde belirlenen aday gerçek sonucu vermez’ düşüncesinin hakim olduğunu kaydetti.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, DEVA Partisi Genel Sekreteri Sadullah Ergin, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık, Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun’la ‘altılı masa’nın adayı hakkında yaptığı görüşmeyi yazdı.

Sarıkaya, görüşmede, ‘Anketlerde belirlenen aday gerçek sonucu vermez’ düşüncesinin hakim olduğunu kaydetti. Gerekçe, ‘kamuoyunda sosyal medya yönlendirmesi ve toplumsal kaygı nedeniyle verilecek yanıtların sağlıklı sonuç vermeyebileceği.’

İMAMOĞLU ÖRNEĞİ HATIRLATILDI

Saadet Partili Kaya, buna örnek olarak 2019’daki yerel seçim öncesinde İstanbul’da yapılan anketleri gösterdi. Buna göre CHP’nin o dönem yaptırdığı anketlerde Gürsel Tekin, Muharrem İnce, Abdüllatif Şener ve Ekrem İmamoğlu’nun kamuoyu yoklamasına tutulduğunu, İmamoğlu’nun en son sırada çıktığını anımsattı.

Bunun ardından CHP, başka bir anket daha yaptırmış ve görmek istedikleri belediye başkanının profilinin nasıl olması gerektiğini sorgulamıştı. Bu ankette İmamoğlu, birinci sırada yer almıştı. Kaya, milletvekili ve belediye başkanı belirleme süreçlerinde yapılan anketlerin nasıl sağlıklı sonuç vermediğini anımsattı.

'BU İKLİMİNDE YAPILAN ANKETLERİN...'

DEVA Partili Ergin, “Türkiye’nin bu ikliminde yapılan kamuoyu yoklamalarının sağlıklı sonuç vereceği şüphelidir” dedi. CHP’li Özkan anketlerin cumhurbaşkanı belirlemek için iyi bir yöntem olmadığının altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN