CHP'den Erdoğan'ın adaylığı için YSK çıkışı

CHP'den Erdoğan'ın adaylığı için YSK çıkışı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığının hukuka uygun olmadığını belirterek, bunda ısrar edilmesi halinde YSK'ya başvuracaklarını söyledi. Özel “Eğer anayasaya uygun bir aday gösterilmez ve Erdoğan’ın isminde ısrar edilirse bu durumda YSK’ya bolca başvuru yapılacağı aşikardır. YSK da Erdoğan’ın adaylığını onaylarsa Anayasa suçu işler” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu YSK'ya gitmeyeceklerinin işaretini vermişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığının hukuka uygun olmadığını belirterek, bunda ısrar edilmesi durumunda Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuracaklarını söyledi.

Erdoğan seçim için 14 Mayıs’ı işaret etmiş, 10 Mart’ta da yetkisini kullanıp seçimi ‘öne alacağını’ açıklamıştı. İktidar, buna erken seçim değil ‘güncelleme’ olarak bakarken, kamuoyunda Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağı ve seçime hangi kanunla gidileceği tartışma konusu olmuştu. Birçok uzman ve siyasetçi Erdoğan’ın adaylığının hukuka uygun olmadığını savunuyor.

'KILIÇDAROĞLU 'İTİRAZ EDİLECEK BİR YER' YOK DEMİŞTİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuya dair sessizliğiyse eleştirilmişti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın yeniden aday olmasına neden sessiz kaldığına dair tartışmalarla ilgili “Diyelim ki ses çıkardık nereye gideceğiz? YSK. O üyeleri atayan kim, Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok” demişti.

'YSK ONAYLARSA ANAYASAL SUÇ İŞLER'

Sözcü’den Başak Kaya’ya konuşan Özgür Özel’se YSK’nın Erdoğan’ın adaylığını onaylaması halinde anayasa suçu işleyeceğini söyledi.

Özel şunları dedi: “Eğer anayasaya uygun bir aday gösterilmez ve Erdoğan’ın isminde ısrar edilirse bu durumda YSK’ya bolca başvuru yapılacağı aşikardır. YSK da Erdoğan’ın adaylığını onaylarsa Anayasa suçu işler”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN