Altın alanları yakacak haber! Uzman isim uyardı: O tarihe kadar yükseliş beklemeyin

Altın alanları yakacak haber! Uzman isim uyardı: O tarihe kadar yükseliş beklemeyin

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak, altın sahiplerine önemli tavsiyelerde bulundu. Hatice Kolçak, gram altında yeni zirvelerin beklendiğini belirtti ve tarih verdi...

ABD Merkez Bankası'nın (FED) sıkı para politikası uygulamaları ve verdiği faiz artırımı sinyalleri, altın fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Bu durumu yakından takip eden ünlü ekonomist Hatice Kolçak, altınla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

1-006.jpg

ALTIN FİYATLARINDA YAŞANAN SON DÜŞÜŞ

Kolçak, altın fiyatlarındaki mevcut düşüş trendini değerlendirerek ons altında yaşanan hareketliliğin temel nedenini ABD'den gelen ekonomik verilere bağladı. Ancak bu hareketliliğin uzun vadede ons altında büyük bir değişime yol açmayacağını vurguladı.

Ekonomist Kolçak'a göre, şu an yaşananlar satış değil, alım fırsatını işaret ediyor. Gram altında ve dolar kurunda büyük bir hareketlenme olmaması bu durumu destekler nitelikte.

2-008.jpg

YATIRIMCILARA TAVSİYE: SABIR ÖNEMLİ

Kolçak, yatırımcılara kısa vadeli beklentilere girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle TL'ye yatırım yapmak isteyenler için gram altın ve borsa cazip seçenekler olabilir. Ancak burada önemli olanın sabırlı olmak olduğunu belirterek, Uzun vadede en az 1 yıl sabretmek lazım. Böyle duracak ve gene yükselecek. 1 ayda para kazanmayı beklemeyin. Kısa vadeli, birkaç aylık beklentilerle hareket etmenin yanıltıcı olabileceğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN