Altın fiyatları savaşın etkisinde! Gram altın yükselecek mi? İslam Memiş gelecek rakamı duyurdu...

Altın fiyatları savaşın etkisinde! Gram altın yükselecek mi? İslam Memiş gelecek rakamı duyurdu...

Son dönemde ekonomi piyasalarının odak noktası haline gelen altın fiyatları, Orta Doğu'da yaşanan İsrail - Filistin çatışmasının etkisiyle yeniden yükselişe geçti. Peki bu durumun nedenleri nelerdir ve yatırımcılar için altın fiyatlarındaki bu değişim ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar...

Altında yaşanan düşüşün yerini yükselişe bıraktığı bu dönemde, Orta Doğu'daki savaşın bu hareketlenmeye etkisi büyük oldu. İsrail - Filistin savaşıyla altın fiyatları tekrar bir yükseliş trendine girdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konuya dair yaptığı açıklamada, "Hafta sonu başlayan İsrail - Filistin savaşı ile birlikte altın fiyatlarında tekrar bir yükseliş görülür ama kısmi bir yükseliş görülür. Tam jeopolitik riskleri fiyatlamayan bir altın fiyatı var karşımızda." ifadelerini kullandı.

1-004.jpg

SAVAŞLAR VE ALTIN İLİŞKİSİ

Peki, savaşlar neden altın fiyatlarını etkiliyor? Altın, jeopolitik savaş risklerinde ve ekonomik krizlerde en güvenli liman olarak kabul ediliyor. Memiş, bu konu hakkında, "Altın jeopolitik ortamlarda en güvenli limandır. Altın puslu havayı sever." şeklinde bir değerlendirme yaptı. Savaşın getirdiği ekonomik belirsizlik ve istikrarsızlık, yatırımcıları en güvenilir değer olarak altına yönlendiriyor.

YATIRIMCILARA ÖNERİLER

Memiş, "Şimdi altın fiyatlarını etkileyen faktörler jeopolitik riskler olduğu için gözümüz Orta Doğu'da ve oradan gelecek haber akışlarında. Bu süreç ne kadar devam edecek, farklı ülkeler bu sürece dahil olacak mı? Yatırımcılar da ona göre pozisyon alacak." dedi ve yatırımcıların bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

2-002.jpg

ALTIN FİYATLARININ GELECEĞİ

Jeopolitik risklerin devam etmesi ve Orta Doğu'daki savaşın başlaması, uzmanların altın fiyatlarındaki yükselişi öngörmesine sebep oluyor. Ons bazında 2 bin dolar, gram altında ise 2 bin lira seviyesinin üzerinde ataklar bekleniyor. Gelişmeler, bu sürecin uzak olmadığını gösteriyor. Bu nedenle, elinde altın bulunduran yatırımcıların acele etmemesi öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN