Amasra TTK yöneticilerinin adliyedeki işlemleri sadece 10 dakika sürdü

Bartın'da Amasra maden ocağında yaşanan patlamaya ilişkin TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir ve TTK Eğitim İş Güvenliği Daire Başkanı Faik Ahmet Sarıalioğlu'nun ifadeleri alındı. Özdemir ve Sarıalioğlu'nun adliye binasına girip çıkmaları 10 dakika sürdü.

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen patlamada 41 işçinin hayatını kaybetmesi ve 11 işçinin yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Maden, elektrik, jeoloji, jeofizik ve makine mühendisleri ile A sınıfı iş güvenliği uzmanından oluşan 7 kişilik bilirkişi heyeti ile patlamayla ilgili soruşturma için Amasra Adliyesi'nde görevlendirilen 6 savcı çalışmalarını sürdürüyor.

bartin-amasra-maden-patlamasi-ceza-alanlar.jpg

ADLİYEYE GİRİP 10 DAKİKA SONRA ÇIKTILAR

Müessese Müdürü Cihat Özdemir ve TTK Eğitim İş Güvenliği Daire Başkanı Faik Ahmet Sarıalioğlu dün (24 Ekim 2022 Pazartesi günü) Amasra Adliyesi'nde ifade verdi.

TTK resmi aracıyla gelen Özdemir ve Sarıalioğlu, yaklaşık 10 dakika kaldıkları adliyeden çıkışta gazetecilerin "Neler söyleyeceksiniz, ifade mi verdiniz?" sorularına yanıt vermedi.

bartin-amasra-maden-patlamasi-davasi.jpg

bartin-amasra-maden-patlamasi-sorusturmasi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN