Anadolu Üniversitesi'nden intihar eden öğrenci için 'elim hadise' açıklaması

Anadolu Üniversitesi'nden intihar eden öğrenci için 'elim hadise' açıklaması

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi R.A., Yunus Emre Kampusu yemekhane binasında kendini asarak yaşamına son verdi. Öğrencinin ekonomik sorunları nedeniyle intihar ettiği iddialarına ilişkin Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, R.A.’nın intiharının ekonomik sebeplerle olmadığı belirtildi. Öte yandan üniversiteden yapılan açıklamada ise intihar olayıyla ilgili elim hadise ifadesi kullanıldı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Merkez Yemekhanesi'nde 21 yaşındaki R.A. adlı öğrenci intihar etti. 15 Ekim Pazar günü aynı fakültede okuyan bir öğrencinin 09.20 sıralarında yemekhaneye girince R.A'nın cansız bedeni asılı halde buldu. Olaya tanık olan öğrenci, R.A'nın nefes alışverişini kontrol edip nabzına baktığını, yaşam belirtisi olmadığını anlayınca sağlık personeli ve polisi aradığını belirtti.

R.A isimli gencin ekonomik problemleri dolayısıyla intihar ettiği iddiası ileri sürüldü.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Olayın sabah saatlerinde gerçekleşmesine rağmen Anadolu Üniversitesi yönetimi, saat 23.33'te X hesabı üzerinden bir "taziye" açıklaması yayımladı. Açıklamada, "Bugün yaşanan elim hadise sonucunda bir öğrencimizi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öğrencimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, arkadaşlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

BAŞSAVCILIK: OLAY TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILIYOR

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da Anadolu Üniversitesi'nde yaşamına son veren üniversite öğrencisi ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

R.A. isimli öğrencinin ölümünün titizlikle araştırıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “15/10/2023 günü yazılı ve görsel medya organlarında bir öğrencinin borçları nedeniyle intihar ettiğine yönelik iddiaların bulunduğu haber içerikleri nedeniyle basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 15/10/2023 tarihinde Eskişehir’deki bir üniversitenin fakülte binasında merdiven koruluklarına asılı vaziyette ölü olarak bulunan R.A. isimli şahsın ölümü ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında; ölenin bıraktığı notta ölümünün borçlanması ile ilgili olmadığını net bir şekilde ifade ettiği, olayın tüm yönleriyle ve titizlikle araştırıldığı, soruşturma sonuçlanmadan yapılan yanıltıcı ve yönlendirici paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN