Anında 20 yaş gençleştiriyor! Bilim insanları mucize meyveyi açıkladı: Hem beyne hem de vücuda 20 yıllık doping

Anında 20 yaş gençleştiriyor! Bilim insanları mucize meyveyi açıkladı: Hem beyne hem de vücuda 20 yıllık doping

Yeni bir araştırmaya göre, kakaoda bol miktarda bulunan "flavonoid" bileşiği, yaşlanma süreciyle birlikte gelen zihinsel gerilemeyi engelliyor. Peki, bu doğal bileşenin beyin fonksiyonlarına olan bu etkisi nedir? İşte detaylar...

Columbia Üniversitesi'nde gerçekleştirilen son çalışma, kakaonun sadece bir lezzet bombası olmadığını, aynı zamanda zihinsel kapasiteyi artırma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. Araştırma, flavonoid bileşiğinin hafızayı güçlendirme, düşünme hızını artırma ve zihinsel işlevleri hızlandırma kapasitesine odaklandı.

Bu bilgilerin ışığında, flavonoidin zenginliğiyle bilinen kakao, yaşlanma sürecindeki hafıza gerilemesini yavaşlatma potansiyeli taşıyor. Prof. Adam M. Brickman, "Flavonoid seviyesi yüksek olan bireylerde gözlemlenen zihinsel gelişme, bu bileşiğin yaşlı bireylerde bilişsel işlevleri artırdığını kanıtlıyor," şeklinde belirtiyor.

1.jpg

KAKAONUN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Fakat kakaonun faydaları burada bitmiyor. Potasyum deposu olarak bilnen kakao, enerji seviyelerini yükselterek yorgunluğun ve halsizliğin önüne geçebilir. Kalp sağlığını destekleyen flavonoidler, kan damarlarını genişletme özelliği sayesinde damar tıkanıklığı riskini azaltabilir.

Kakaonun içerisinde barındırdığı 'feniletilamin' bileşiği de beyin fonksiyonlarına olumlu katkıda bulunuyor. Ayrıca, içerisinde bulunan magnezyum, çinko, demir ve potasyum gibi minerallerle sinir ve kas sistemini destekleyen kakao, bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyon riskini azaltıyor.

2-001.jpg

SADECE BİR TATLI DEĞİL, AYNI ZAMAN SAĞLIĞIN ANAHTARI

Cilt sağlığını korumada da etkili olan kakao, çeşitli formatta tüketilebilir. Özellikle kakao yağı, cilt problemlerini çözme kapasitesine sahipken, aynı zamanda güneşin zararlı etkilerine karşı da koruma sağlıyor.

Ancak tüketicilere bir uyarı: Kakao faydalarından yararlanmak için aşırı çikolata tüketimi sağlıklı bir seçenek olmayabilir. Doğru miktarda ve saf kakao formunda tüketmek, bu doğal bileşenin sunduğu olumlu etkileri maksimize edebilir.

Sonuç olarak, doğanın sunduğu bu eşsiz lezzet, sadece damak zevkimizi tatmin etmekle kalmıyor, aynı zamanda sağlığımıza da inanılmaz faydalar sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN