Ankara toplu taşıma çıkmazına belediyeden yanıt! “Firmada 80, Belediyede 50 TL” Belediye değil vatandaş mağdur ediliyor

Ankara toplu taşıma çıkmazına belediyeden yanıt! “Firmada 80, Belediyede 50 TL” Belediye değil vatandaş mağdur ediliyor

Ankara'da uzun süredir tartışılan Havaalanı yolu taşımacılığı ile ilgili sözleşmede yaşanan problem hem vatandaşı hem de belediyeyi çileden çıkardı. Belediyeyi mi cezalandırıyorsunuz vatandaşı mı? İşte Ankara Esenboğa taşımacılığında son nokta…

Esenboğa Havalimanı -AŞTİ-Kızılay güzergahında gerçekleştirilen yolcu taşımacılığı içinden çıkılamaz bir hal almaya başladı. BELKO AİR firmasının ihale süresi 4 Nisan 2023 tarihinde tamamlanırken 5 Nisan 2023 çarşamba günü itibariyle güzergah üzerinde 442 AŞTİ -15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı - Havalimanı hattında EGO Genel Müdürlüğü hizmet vermeye başladı. Belko Air firmasının ihalesinin uzatılması ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesinden yanıt gecikmedi. Firmanın 80 TL'ye yaptığı işlemi belediyenin 50 TL'ye yaptığını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi, çileyi Ankaralının çektiğini aktardı. İşte Ankara Esenboğa taşımacılığında son nokta…

FİRMADA 80 BELEDİYEDE 50 TL

Ankara Büyükşehir Belediyesi ihale sürecinin ardından Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğü'ne birçok kez yazı gönderdiğini belirtirken herhangi bir yanıt alamadığını belirtti. Havalimanı içerisine otobüs depolama ve bekleme alanları ile ilgili tahsisine her seferinde vurgulayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

ankara-havalimani-otobus-1.jpg

"Sürecin ardından Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğüne birçok kez Havalimanı içerisinde otobüs depolama - bekleme alanlarıyla ilgili yer tahsisi yapılmasına dair yazı yazılmasına rağmen olumlu cevap alınamamıştır. Bu süreçte eski adı BELKO AİR, yeni adı ANKARA AİR olan firmanın sözleşmesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 31.12.2024 tarihine kadar uzatılmış ve bekleme - depolama alanları tahsisi devam etmiştir”

Ulaşım hizmetini ₺80'ye gerçekleştiren firmanın EGO Genel Müdürlüğü Sözleşmesi'nin bitmesi ile birlikte ihalesiz sözleşme uzatımı yaparak depolama alanı tahsis ettiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi, 50 TL'lik bir ücret ile halkın çıkarına resmi taşımacılık yapan EGO otobüslerini alan tahsis edilmemesi durumuna tepki gösterdi.

ankaraair.jpg

BELEDİYE Mİ CEZALANDIRILIYOR HALK MI?

Yaşanan soruna tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediyesi burada cezalandırılanın belediye değil Ankara halkı olduğunu söyledi. EGO Genel Müdürlüğü konfora ulaşım amacıyla geniş bagaj hacimli 15 otobüs almasına rağmen yalnızca 6 adetini kullanabiliyor. Alan tahsis edilmemesi nedeniyle ortaya çıkan problem hem vatandaşın zararına hem de kamu kurumlarının zararına bir süreç olarak görülmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı'nda yer tahsis edilme sürecinin hızlandırılması talebinde bulunurken konunun sıkı bir şekilde takipçisi olacağının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN