Ankara ulaşımda yeni dönem! Taksi, otobüs, dolmuş, okul servisi… O tarihe kadar yaptırmak zorunlu

Ankara ulaşımda yeni dönem! Taksi, otobüs, dolmuş, okul servisi… O tarihe kadar yaptırmak zorunlu

Ankara ulaşım sisteminde yeni dönem başlıyor. Hem vatandaş hem de esnaf için getirilen yeni uygulama ile birlikte güvenlikte üst seviyeye çıkarılıyor. Taksi, otobüs, dolmuş ve okul servislerinde artık bu butona yer verilecek.

Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşları ilgilendiren yeni kurallar tek tek açıklandı. Sistemine getirilen uygulama ile birlikte hem vatandaşın hem de şoförlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla taksi, otobüs, dolmuş ve okul servisi araçlarında takip cihazı uygulaması başlıyor. Her araçta zorunlu tutulacak.

ARTIK DAHA GÜVENLİ ULAŞIM SAĞLAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile birlikte hem Ankaralıların hem de ulaşım esnafının güvenliğini sağlaması amacıyla yeni çalışmaların hayata geçirileceği belirtildi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 2 Kasım 2023 tarihinde yapılan toplantı ile birlikte toplu taşıma araçlarında güvenliğin sağlanması amacıyla Ankara'da yeni kuralların geçerli olacağını açıkladı. Ankara il sınırları içerisinde hizmet veren tüm toplu taşıma araçlarında araç takip cihazı, kamera ve panik butonunun takılması zorunlu hale getirildi.

panik-butonu-uygulamasi-basliyor.jpg

UKOME Genel Kurulunca alınan karar ile birlikte sistemlerin taktırılması ve çalışır hale getirilmesi için toplu taşıma esnafına 31 Aralık 2023 tarihine kadar süre tanındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN