Ankara'da halk ekmek ne kadar oldu? Ankara'da halk ekmeğe yeni zam

Ankara'da halk ekmek ne kadar oldu? Ankara'da halk ekmeğe yeni zam

Bir zam haberi de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından duyuruldu. Ankara'da ekmeğe zam geldiği açıklandı. Peki Ankara'da ekmek ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

Neredeyse her gün ürünlere gelen zamlardan Ankara halk ekmekte etkilendi. Belediye tarafından yapılan duyuruya göre ekmeğe yüzde 50 zam geliyor. Peki Ankara halk ekmek fiyatı ne kadar oldu? Ankara ekmek fiyatları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ankara ekmek zammı geliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekmek fiyatlarına pazartesi gününden itibaren geçerli olacak yüzde 50 zam yapıldığını vatandaşla paylaştı. Halk ekmek 8 Ağustos'a kadar 2 TL'den satılacak fakat Pazartesi gününden itibaren 250 gram halk ekmek fiyatı 3 TL olacak. Büyükşehir Belediyesi un fiyatındaki yüzde 80, işçiliğe yüzde 37, maya fiyatındaki yüzde 81, doğalgaz fiyatındaki yüzde 75 ve elektrik fiyatındaki yüzde 67 zam dolayısıyla halk ekmeğe yüzde 50 zam geldiğini açıkladı.

Ankara Ekmek Zam Fiyatları

 Aynı zamanda Mart ayından bu yana nakliye büfe pay ve maliyetlerinde de yüzde 39 ve bakım, amortismanlarda da yüzde 17 artış oldu. Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; "Ankara Halk Ekmek tarafından üretilen 250 gram ekmek perakende satış fiyatları 8 Ağustos Pazartesi gününden itibaren kâr gözetilmeden 3 TL olarak belirlendi. Piyasada 200 gram normal ekmek fiyatı 4 TL olarak kalacak. Yeni fiyatlar İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek ile birlikte aynı anda başlatılacaktır."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN