Ankara’da ulaşım müjdesi! O saat aralıklarında bilet fiyatları 2 TL düşüyor! İndirimli ulaşım dönemi başladı

Ankara’da ulaşım müjdesi! O saat aralıklarında bilet fiyatları 2 TL düşüyor! İndirimli ulaşım dönemi başladı

Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşlara sevindiren açıklama EGO Genel Müdürlüğü'nden geldim. Toplu taşıma araçlarını kullanan milyonlarca vatandaş o saat aralığında indirimli ulaşımın tadını çıkaracak. Ankaray ve Ankara Metrosunda geçerli olacak 2 TL'lik indirim detayları açıklandı.

Şehir içi ulaşımda Metro kullanmayı tercih edenler bu haberle sevinçten havalara uçuyor. Toplu taşıma ücretleri vatandaşın cebini yakarken bu açıklama herkese ilaç gibi geldi. Belirli saat aralıklarında Metro kullanmayı tercih edenler 2 TL indirimli ulaşım sağlayacak. Akaryakıt zamlarının ardından maliyetler artış gösterirken toplu taşıma ücretlerine gelen zamlarda kaçınılmaz oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı EGO Genel Müdürlüğü tam bilet öğrenci ve Abonman olmak üzere 3 farklı toplu taşıma ücreti ile hizmet sağlıyor. EGO Genel Müdürlüğüne bağlı toplu taşıma araçlarına gelen zamların ardından 2 TL'lik indirim duyurusu da herkesi heyecanlandırdı.

2 TL DAHA AZ ÖDENECEK

EGO Genel Müdürlüğü zamlı tarife ile birlikte vatandaşların da cebini bir miktar zorlar olduğu. 24 Temmuz 2023 tarihi ile birlikte alınan karar doğrultusunda yeni ücret tarifeleri şu şekilde belirlendi:

ankara-ulasim-kapak-1.jpg

  • Tam bilet 15 TL,
  • Öğrenci bileti 7.5 TL,
  • Öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 220 TL oldu.

EGO Genel Müdürlüğü özellikle asgari ücretle çalışan vatandaşların ulaşım giderlerine destek olmak amacıyla sabah saatlerinde trafik yoğunluğunun azalması için indirimli tarifi uygulanacağını belirtti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO işbirliği ile birlikte ulaşımda sabah 06.00 ile 06.45 saatleri aralığında EGO Genel Müdürlüğü'ne ait otobüs ve raylı sistemler için indirimli tarifi uygulanacak aktarıldı. 2 TL'lik indirim ile birlikte tam bilet ücreti 15 TL'den 13 TL'ye düşüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN