Ankara'da yaşayanlar dikkat! 6 okul tahliye edilecek: Çocuğunuzun gittiği okul var mı bakın!

Ankara'da yaşayanlar dikkat! 6 okul tahliye edilecek: Çocuğunuzun gittiği okul var mı bakın!

Türkiye'yi etkileyen deprem felaketinin ardından Ankara Valiliği de harekete geçti. Okulların depreme karşı dayanıklı olup olmadığını inceleyen Valilik başlatılan çalışma kapsamında 6 okul için tahliye kararı verdi. İşte tahliye kararı verilen o okullar…

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki İki büyük deprem ülke genelinde büyük bir hasara neden oldu. Depremin ardından kamu binaları ve özel konutlarda deprem dayanıklılık testleri içinde valilikler kolları sıvadı. Ankara Valiliği İl genelinde bulunan okul yapıları için inceleme başlatırken ilk tespitlerde 6 ilçede 6 okul için tahliye kararı çıktı. İşte tahliye kararı verilen o okullar…

HANGİ OKULLARDA TAHLİYE KARARI ÇIKTI?

Yapılan incelemeler kapsamında Çankaya Mazhar Usta İlkokulu'nda çocuğu eğitim alan Ahmet Kosanoğlu, daha önce de bir çocuğunu okula gönderdiğini vurguladı. Küçük kızının anaokula gittiğini vurgulayan Kosanoğlu, Ankara'nın deprem bölgesi olmadığını ancak burada da daha önce etüt çalışması yapıldığını söyledi. Geçtiğimiz sene okulun yıkılacağı söylentilerinin olduğunu vurgulayan Kosanoğlu, yıkılmadığını ancak bu sene de eğitime devam ettiğini altını çizdi.

cankaya-mazhar-usta-ilkokulu.jpg

Okulun yıkılması durumunda yerine yeni bir okul yapılma ihtimaline olduğunu belirten Kosanoğlu, deprem için daha sağlam bir yapı olacağını aktardı. 4 çocuğu olduğunu belirten Kosanoğlu, seneye oğlunun ortaokula gideceğinin altını çizdi. Okulun yakın olması nedeniyle oğlunu da buraya getireceğini belirten Kosanoğlu, “Bu mahallede sadece burada var, bir de arka tarafta ilkokul var. Biraz uzak kalıyor. Bu mahalle için bu okul şart. Öğrencisi de var yani, baya var. Hocalarımız da iyi" ifadelerini kullandı.

OKULLARDA KAYMA OLUŞTU

Okulun yer aldığı Bademlidere Mahallesi Muhtarı Rıfat Yılmaz, okul kapasitesinin de mahalleye yetmediğini söyledi. Daha önceki yıllarda nüfus yoğunluğu olmaması nedeniyle eğitimin düşük seviyede olduğunu aktaran Yılmaz, okula talep olmadığının altını çizdi. Şimdilerde talebin arttığını ancak yeni okul yapılmasının şart olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, deprem nedeniyle yıkım kararı çıktığının altını çizdi. Bölgedeki en büyük eksiğin okul ve cami olduğunu ifade eden Rıfat Yılmaz, “Burada sağlıklı bir şekilde üç mahalleye de hitap edecek şekilde camimiz maalesef yok. Okulun yenisinin yapılacağı meselesi 3-4 senedir söylenen bir şeydi. Yıkılacak diye insanlar kayıt yaptırmamakta imtina gösterdi, başka okullara kayma çok fazla oldu." şeklinde konuştu.

cankaya-mazhar-usta-ilkokulu-1.jpg
YENİSİNİN YAPILMASI ŞART

Bölgede daha önce zemin etüdü yapıldığına değinen mahalle sakinlerinden Ömer Vasfi Uzunoğlu, buraya lise yapılacağının altını çizdi. Okulların yıkılması ve yenisinin yapılmasının daha güzel olacağını belirten Uzunoğlu, konutların tehlikeli olması durumunda bir an önce yıkılarak yenisinin yapılmasının en mantıklı çözüm olduğunu söyledi. Mahallenin yeni gelişen bir mahalle olduğuna değinen Uzunoğlu, yeni binalardan oluşan bir mahalle olduğuna değindi. Mahallede okul ihtiyacı olduğunu vurgulayan Uzunoğlu, aynı zamanda otobüs durağına da ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Arabası olan kişinin kolay bir şekilde ulaşım sağlayacağını dile getiren Uzunoğlu arabası olmayanların ise otobüs ya da doğmuş için bir kilometre yürümek durumunda kaldığını aktardı. Yeni okul yapılınca ulaşımında daha kolay bir hale geleceğini vurgulayan Uzunoğlu, “Yeni okul gelince herhalde yaparlar. Yapmaları lazım, bu çocuklar buraya nasıl gelip gidecek." dedi.

mazhar-usta-okul.jpg

Mahallede ikamet eden Sultan Toprak ve Nevin Kurt ise, okulun yıkılması gerektiğini ve daha sağlam bir yapı olarak yeniden yapılması gerektiğinin altını çizdi. Mahallede otobüs durağı ve cami ihtiyacı olduğunu belirten mahalle sakinleri, okul yapıldığında bunun daha büyük bir ihtiyaç olacağını kaydetti.


Ankara'daki okullarda incelemelere devam eden Ankara Valiliği il genelindeki okulların depreme dayanıklılığı konusundaki çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN