Ankara'ya müjde üstüne müjde! 5 yeni proje hayata geçirilecek! Ankara’nın ulaşım çilesi geride kalıyor

Ankara'ya müjde üstüne müjde! 5 yeni proje hayata geçirilecek! Ankara’nın ulaşım çilesi geride kalıyor

Tüm Ankara'ya müjde üstüne müjde gelmeye devam ediyor. Ankaralılar çileli günleri geride bırakacak. Tam 5 yeni proje için düğmeye basıldı. Ulaşım sıkıntısı sona eriyor. İşte Ankara'da hayata geçirilecek yeni ulaşım projeleri detayları…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara'da ulaşım sorununu çözecek yeni projeler için düğmeye bastı. Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı, M6 Çayyolu-Sincan, M2 Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile M4 Şehitler-Ovacık Uzatma Hatları ve M5 Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Projelerinin hayata geçirileceği duyuruldu. İşte Ankara'da hayata geçirilecek yeni ulaşım projeleri detayları…

ANKARA'DA YENİ RAYLI SİSTEM PROJELERİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Başkentte işler ray’ında” sloganıyla yeni metro projeleri için çalışmaları duyurdu. Her geçen gün artan nüfus ulaşım sıkıntısını ortaya çıkarırken araç sayısındaki artış da trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Hem trafiği rahatlatacak hem de vatandaşın ulaşım sorununun çözülecek yeni projeler için Metro projelerini işaret eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte kazandırılacak yeni proje hatları için çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor.

ankara-metro-projeleri.jpg

Başkentte raylı sistem ağının genişletilmesi ile birlikte 5 yeni metro hattı projesi kapsamında Dikimevi-Natoyolu (Mamak), M2 Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent, M4 Şehitler-Ovacık, M5 Kızılay-Dikmen ve M6 Çayyolu-Sincan hatlarının tamamlanması ile birlikte Ankara'yı çepeçevre saracak 50,65 kilometrelik raylı sistem hattının hayata geçirileceği vurgulandı.

MAMAK İHALESİ YENİLENİYOR

Uzun süredir tartışılan Mamak Metro Hattı projesi için geçtiğimiz süreçte açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk metro projesi olan ve sıfırdan hazırlanan Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı için 7,4 kilometre uzunluğunda bir proje belirledim.

A1-AŞTİ-Dikimevi Ankaray Hattı’nın Ankara'nın doğusuna uzatılmasını kapsayan proje kapsamında belirlenen rotalar şu şekildedir:

ankara-metro-neden-kapali.jpg

Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu isimleri ile 8 ayrı istasyonun yer alacağı belirtildi.

Ön yeterlilik aşamasının ardından şartları sağlayan 9 firmanın katıldığı yapı ihalesinin en düşük teklifi hesaplarından yaklaşık %55 fazla olması nedeniyle iptal edildi. İhalenin en kısa sürede yeniden yapılması bekleniyor.

BAĞLICA'YA KADAR KONFORLU ULAŞIM

2014 yılında hayata geçirilen M2 Kızılay-Çayyolu Hattı ile birlikte kentin batısına da ulaşım sağlandı. Projenin uzatılması planlanırken Yaşamkent ve Bağlıca'ya bağlanması planlanıyor. Proje ile birlikte otobüs aktarmalarının azalması ve araç trafiğinin de rahatlaması bekleniyor. Projenin hayata geçirilmesi durumunda Koru istasyonunda Yaşamkent ve Koru-Bağlıca kılçık haklarının hizmet vermesi planlanıyor. Kuru-Bağlıca hattının 9,63 kilometreden oluşan 5 istasyonlu bir ray hattı olması bekleniyor.

ankara-metro-2.jpg

KEÇİÖREN'DEN FORUM'A ULAŞIM

Geçtiğimiz senelerde hayata geçirilen Keçiören metro hattının uzatılacağı belirtildi. Şehitler Metro istasyonundan başlayarak depo sahasının yer alacağı Ovacık (Forum) bölgesininde proje içerisinde dahil edilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Sanatoryum Hastanesi, Ufuktepe ve Ovacık bölgelerinin de içinde yer alacağı 4 istasyonluk ve 7,69 kilometrelik bir ray hattı planlanıyor.

KIZILAY'DAN ORAN’A YENİ ULAŞIM

M5 Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı’nın 14,3 kilometre uzunluğunda olacağı belirtildi. Proje kapsamında Esat, Kuğulu Park, Dikmen Vadisi, Çetin Emeç, Öveçler, Dikmen, Malazgirt, Keklikpınarı, Akpınar, Atatürk Sitesi ve Oran Şehri olmak üzere 11 istasyonun yer alacağı belirtildi.

ankara-metrosu.jpg

ÇAYYOLU’NDAN SİNCAN'A ULAŞIN

Proje doğrultusunda Çayyolu (M2)-Sincan (M3) Birleşim Hattı (M6) ise Başkent'in ilk ring metro hattı olarak hayata geçirilecek. 10 kilometre uzunluğunda ve 5 istasyondan oluşan hat Çayyolu ve Sincan arasında bir köprü oluşturacak. Başkent Ray ve YHT hatları ile entegrasyon sağlanacağı belirtilirken hattın tamamlanması durumunda bölgede ulaşımın rahatlaması ile birlikte yüksek konforlu bir raylı sistemin Hayata geçirileceği belirtildi. 70 dakika süren Çayyolu ve Sincan hatlarındaki yolculuk süresinin de 25 dakikaya kadar düşmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN