Antalya'nın tescilli meyvesinde hasat heyecanı! Almanya Türkiye'ye bile bırakmıyor, her şehirden büyük talep var

Antalya'nın tescilli meyvesinde hasat heyecanı! Almanya Türkiye'ye bile bırakmıyor, her şehirden büyük talep var

Antalya'nın tescilli meyvesinde hasat heyecanı erken başladı! Yüzde 20'sini sadece Almanya alıyor! Lezzetiyle her şehirden talep var! Antalya'yı adeta kalkındırıyor...

Antalya'nın Finike ilçesinde bu yıl erken hasat edilmeye başlanan Finike portakalı, hem yurt içi pazarında tüketicilerle buluşuyor hem de Almanya'ya ihraç ediliyor. Coğrafi işaretli Finike portakalının lezzeti, tat ve aromasıyla öne çıkarken, bu yıl Akdeniz Bölgesi'nde sıcak hava koşulları nedeniyle hasada erken başlandığı belirtildi.

GÜNDE 500 TON TOPLANIYOR

finike-portakali.jpg

Havadaki duruma göre günde 300 ila 500 ton arasında toplanan portakalların hasadının mayıs ayına kadar süreceği ifade edildi. Bahçelerden toplanan ürünler, ilçedeki tesislerde yıkanıp paketlendikten sonra yüzde 80'i (başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere) iç pazara ve yüzde 20'si ise Almanya'ya sevk ediliyor.

FİNİKE PORTAKALININ ŞEKER ORANI YÜKSEK

finike-portakali.webp

Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Finike portakalının bölgenin iklimi ve toprağıyla öne çıktığını vurgulayarak, "Finike portakalı, aroması ve şeker oranı yüksek, çok sulu ve yendiği zaman ağızda asla posası kalmıyor" dedi. Ancak Sarıçobanoğlu, pazarlarda diğer portakalların da "Finike portakalı" diye satılmasına tepki gösteriyor ve bu durumun gerçek Finike portakalının değerini düşürdüğüne dikkat çekti.

250 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Finike'de yaşanan fırtına ve soğuk rüzgarların, geç hasat edilecek bazı portakallara zarar verdiğini aktaran Sarıçobanoğlu, buna rağmen bu yıl 250 bin ton rekolte beklediklerini ve ürünlerin 6 ila 7,5 lira arasında satıldığını belirtti. Sarıçobanoğlu, Finike portakalının özellikle Almanya pazarında rağbet gördüğünü ve sevildiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN