AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte AÖF sınavına girerken gerekli belgeler

AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte AÖF sınavına girerken gerekli belgeler

2021-2022 AÖF sınav tarihleri geldi çattı. AÖF güz yarıyılı ara (vize) sınavları 27-28 Kasım 2021 günlerinde yurt genelinde yüz yüze yapılıyor. Öğrenciler sınava giderken yanlarına giriş belgesi ve kimlik kartlarını götürmeleri gerekiyor. Bunun haricindeki belgeler ve telefon, cüzdan, anahtar, bileklik, toka, aksesuar, kalem, silgi sınava alınmıyor. İşte, AÖF sınavı giriş belgesi çıktısı alma ekranı...

Lisans veya önlisans eğitimlerini Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) sürdüren öğrenciler, 2021-2022 güz dönemi ara (vize) sınavlarında ter döküyor. Geçen yıl online yapılan sınavlar bu yıl 81 ilde yüz yüze yapılıyor. Öğrenciler, önceki yıllarda olduğu gibi sınavlara telefon, cüzdan, anahtar, ders notu vb. eşyalarla sınava giriş yapamıyor. Sınav binası çevresinde gönüllü emanetçiler bulunabiliyor.

AÖF VİZE (ARA) SINAVLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ara (vize) sınavları 27-28 Kasım 2021 tarihlerinde dört oturum olarak düzenleniyor. Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru soruluyor ve 30'ar dakika sınav süresi veriliyor.

Birinci oturum 27 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 09.30'da, ikinci oturum saat 14.00'te yapılıyor. Üçüncü oturum 28 Kasım 2021 Pazar günü saat 09.30'da, dördüncü oturum saat 14.00'te düzenleniyor.

Cumartesi ve pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde cumartesi ve pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılıyor.

AÖF SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

2021-2022 güz dönemi AÖF ara (vize) sınavına katılacak öğrenciler sınav giriş yerlerine Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden sınav giriş belgelerini temin etmeleri gerekiyor.

Web sitesinde girdikten sonra 'Öğrenci Girişi' sekmesi üzerinden TC kimlik numarası ve şifrenizle sisteme giriş yapın. Açılan pencerede üst sekmelerde 'Sınav İşlemleri' kategorisinin altında 'Sınav Giriş Belgesi' sekmesine tıklayın. Daha sonra sınav giriş belgesi görüntüle dedikten sonra sağ en üst kısmında yer alan 'Yazdır' butonuna tıklayarak ya da klavyede Ctrl+P kısayolu ile çıktı alabilirsiniz.

AÖF SINAVINA GİRERKEN GEREKLİ BELGELER

* Fotoğraflı sınav giriş belgesi

* Fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi

* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

AÖF SINAVINA TELEFON, CÜZDAN, ANAHTARLA GİRİLİR Mİ?

Öğrencilerin AÖF sınavına gelirken telsiz, cep telefonu, çağrı cihazı, taşınabilir bilgisayar vb. iletişim araçları ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçları getirmeleri yasak.

AÖF sınavına gelen öğrencilerin sınav binasının girişinde üst araması yapılır, üzerinde cep telefonu, diğer iletişim araçları, ders malzemesi (kitap, ders notu vb.) olanlar sınav binasına alınmaz.

AÖF sınavına girerken yanlarında iletişim aracı getirenlerin, bunları sınav sonrasında almak üzere salon başkanına teslim etmeleri gerekir. Bu araçları sınav salonunda yanlarında bulunduran öğrencilerin cihazı, kapalı olsa bile AÖF sınavı geçersiz sayılır.

AÖF SINAVINDA EMANETÇİLER AÇIK MI?

Zorunlu olarak AÖF sınavında yanlarında telefon getiren öğrenciler, bunları emanetçilere verebilir. Bazı okul binalarında emanetçiler oluyor, bazılarında ise olmuyor. Okul binası dışında olan emanetçilere ise güvenip güvenmemek öğrencilerin tercihine bırakılmış bir durum.

AÖF sınav binalarının girişinde telefon, cüzdan, anahtar vb. eşyaların herhangi bir yere veya şahsa teslimi ile ilgili sorumluluk öğrenciye ait. Teslim edilen emanetin kaybolma veya çalınmasından Anadolu Üniversitesi sorumlu tutulamaz.

AÖF SINAVINDA EMANET ÜCRETİ NE KADAR?

AÖF sınav binası çevresindeki emanetçiler, her parça başına 10 liraya kadar ücret talep edebiliyor. Sınavlarda açık olan emanetçiler, emanetin türüne göre de ücret belirleyebiliyor.

AÖF SINAVI GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN