Apron memuru ne demektir, nasıl olunur? Apron memuru görevleri

Apron memuru ne demektir, nasıl olunur? Apron memuru görevleri

İnternetin en çok aranan konularından biri meslek grupları ile ilgili. Merak edilen bir meslek apron memurluğu olarak biliniyor. Peki apron memuru nedir? Nasıl olunur? Tüm detaylar haberimizde.

Havaalanlarında çalışmak isteyen insanlar apron memurluğu ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki apron memuru ne demektir? Apron memuru görevleri nedir? Apron memuru olma şartları nelerdir? Apron memurluğu ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

APRON MEMURU NE DEMEKTİR

Apron memurları Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesine çalışmaktadır. Havaalanlarındaki hava trafiğinin çok önemli olduğu bilinir ve apron memurları bu hava trafiğini kontrol etmekle görevlidir. Aynı zamanda pistlerde park planlamasını yapan kişiler de apron memurlarıdır. Apron memurları sarı yelek giyerler bu sebeple halk arasında sarı taksi olarak bilinebilir. Apron memurları kendilerini havaalanlarındaki görevli trafik polisleri olarak tanıtırlar.

Apron Memurluğu Görevleri Başvuru Şartları

APRON MEMURU GÖREVLERİ

Apron memurları havaalanında uçakların park alanlarını düzenlemekle görevlidir. Uçaklar alana inecekleri zaman takibini yaparlar, uçakların parklarını güvenli şekilde yapmasını, ne kadar süre havaalanı park alanında kalacaklarını bildirmek ve uçak kimliklerini not etmek gibi görevleri vardır. Uçak eğer belli sebeplerle iniş yaptıysa fallomi yaklaşıp uçağın park alanına ulaşmasını sağlarlar; alandaki tabela ve yol işaretleri ile ilgili kontrolleri sağlarlar ve havaalanındaki garaj amirleri ile iş birliği içinde çalışırlar.

APRON MEMURU NASIL OLUNUR

Apron memuru olmak için üniversitelerin bir bölümü yoktur. Ancak apron memuru olmak için en az ön lisans mezunu ve B sınıfı ehliyet olması gereklidir. Bu şartları taşıyan kişiler KPSS'den en az 80 puan alarak apron memurluğuna başvuru yapabilir. Lisans memurları da apron memurluğuna başvuru yapabilirler. Eskiden apron memurluğu şartları arasında erkek olma şartı vardı ancak artık kadınlar da apron memurluğuna başvuru yapabiliyor.

APRON MEMURLUĞU ÇALIŞMA SAATLERİ

Apron memurlarının çalışma saati havaalanlarına göre değişir, genel olarak vardiyalı sistem vardır. Apron memurları 12-24 veya 24-48 arasında vardiyalı sistemle çalışır. Yani 12 saat çalışarak 24 saat dinlenirler ya da 24 saat çalışarak 48 saat dinlenirler. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN