Araba alacaklar dikkat: 'Akıl kârı değil' diyerek yaşanacakları anlattı! Ünlü ekonomist, net konuştu

Araba alacaklar dikkat: 'Akıl kârı değil' diyerek yaşanacakları anlattı! Ünlü ekonomist, net konuştu

2021 Kasım ayında başlayan ekonomik darboğaz, 2023 yılında ekonomik krize döüşürken, yerel seçimlerden sonra ekonomik bozulmanın gerçek sonuçları ortaya çıkacak. Ünlü ekonomist, konut ve otomobil fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. İşte detaylar...

Yüksek enflasyon vatandaşın alım gücünü düşürdü. Merkez Bankası, seçimlerden sonra 3 bin 650 baz puan faiz artışına gitti ve yüzde 8,5 olan politika faizi yüzde 45'e çıkardı.

Yaşanan faiz artışıyla birlikte enflasyon dizginlenmek istenirken, sıkılaşma politikalarıyla bankaların kredi faizleri uçuşa gitti. Artan enflasyon ve kur ile vatandaşın alım gücü iyice düşerken, faiz artışlarıyla birlikte krediye erişim de zorlaştı.

"DAYANIKLI TÜKETİM EŞYALARINI HEMEN ALIN, SONRAYA BIRAKMAYIM"

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, kredi faizlerinin artması ve yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaş, konut ve otomobile erişemez duruma gelirken ekonomist Barış Soydan, konut ve otomobil fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Barış Soydan, şu ifadelere yer verdi:

"Seçimden sonra kredi kartı harcamalarını, taksit sayılarını azaltıcı kararların alınacağını görmek için kahin olmaya gerek yok. Bunu son olarak Merkez Bankası başkanı da söyledi. Taksitli dayanıklı tüketim eşyası alacakların seçim sonrasına kalmaması akıl kârı.

Buna karşılık Merkez Bankası'nın faizi uzun süre yüksek kalacak hatta belki ek faiz artımı yapılacak. Yüksek faizle çok az kişi kredi kullanacağı için konut ve otoda fiyatlar reel olarak düşecek. Bu tarafta acele etmeyip fiyatların daha da düşmesini (reel) beklemek yine akıl kârı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN