Asgari ücret açıklandı gözler özel sektörde! Çalışanlarına ilk zam Garanti Bankası'ndan geldi

Asgari ücret açıklandı gözler özel sektörde! Çalışanlarına ilk zam Garanti Bankası'ndan geldi

27 Aralık akşamı yeni yılda uygulanacak olan asgari ücret açıklandı. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olurken gözler özel sektöre çevrildi. Çalışanlara ilk zam ise Garanti Bankası’ndan geldi. İşte Garanti Bankası’nın zammı…

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan toplantılar sonrasında 27 Aralık akşamı Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak olan asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından şimdi gözler özel sektör yönetimlerine döndü. Çalışanlara ilk zam ise Garanti Bankası tarafından açıklandı.

YÜZDE 50 ZAM KARARI ALDILAR

Banka Dünyası’nda yer alan habere göre, Garanti BBVA üst yönetimi çalışanların 2024 yılında alacakları zam oranını paylaştı. Bu kapsamda banka üst yönetimi tüm çalışanların maaşına yüzde 50 zam yapacağını açıkladı. Ayrıca çalışanlarının performans ve kıdemine göre zam oranlarının yüzde 50-58 arasında değişeceği bildirildi.

yeni-proje-2.jpg

Garanti BBVA’nın ülke genelinde 18 bin 969 çalışanı bulunuyor. Öte yandan bankacılık sektöründe zam açıklayan ilk banka Garanti Bankası oldu. Diğer bankaların zam kararının da yakın zamanda açıklanacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN