Asgari ücret Mart ayında 10.000 TL olacak! Uzman isim müjdeyi duyurdu: Bir ay sonra maaşlar zamlı yatıyor

Asgari ücret Mart ayında 10.000 TL olacak! Uzman isim müjdeyi duyurdu: Bir ay sonra maaşlar zamlı yatıyor

2023 yılında gerçekleştirilecek olan seçimler hakkında açıklama yapan Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, belirsizliğin devam ettiğini aktardı. Çelebi, asgari ücretin 10.000 TL seviyesine çıkacağını duyurdu. İşte merak edilen o açıklamalar…

Seçime kadar geçen sürenin belirsizlik içerdiğini dile getiren Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Herkesin belirsizlik konusunu merak ettiğini ifade eden Çelebi, asgari ücret hakkında herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı. İşte merak edilen o açıklamalar…

ASGARİ ÜCRETTE ŞOK AÇIKLAMA


Mart ayı içerisinde asgari ücrete yeni bir zam yapılabileceğini aktaran Çelebi, 10.000 TL seviyesine yükselebileceğini sözlerine ekledi.

Dünya gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan’ın haberinde yer alan bilgiler doğrultusunda Çelebi, gayri safi milli hasıladan dar gelirlilerin aldığı payın %34 olduğunu belirtti. Bu oranın %25'e düştüğünü ifade eden Çelebi, inanılmaz bir gelir gerilemesi olduğunu aktardı. Bu durumun toplum huzurunu tehlikeye attığının altını çizen Çelebi, Türkiye'nin seçim sonrasında enflasyonla çok disiplinli bir politikaya girmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin enflasyon ile fazla ilerleyemeyeceğini sözlerine ekleyen Çelebi, “Rakamları indirdiğiniz zaman hayat pahalılığı sorununu çözemiyorsunuz. Çözüm; hep hastalık kalacak, parça parça kararlar alınacak şekilde aranıyor" dedi.

eski-ekonomi-bakani-prof-dr-isin-celebi.jpg

Seçim sonrasındaki ayların 2023 yılına toparlamak için yeterli bir olmadığını dile getiren Çelebi, 2024 sonunu işaret etti. Seçim sonucunun ne olduğuna bakmaksızın bir istikrar programı uygulanması gerektiğinin altını çizen Çelebi, bütçede gelir gider dengesinin olmadığını ve ihracatın ithalatı karşılama oranının da %70’in altına düştüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN