Asgari ücret tespit komisyonunda ilk kez yapılıyor! Milyonları sevindirecek olay: Onlar da dahil edildi

Asgari ücret tespit komisyonunda ilk kez yapılıyor! Milyonları sevindirecek olay: Onlar da dahil edildi

Bugün toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda bir ilk yaşandı. Toplantıya ilk defa 4 işçi birden katıldı. İşte detaylar…

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda işçi heyetinin başkanlığını ise TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren heyetine ise TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol başkanlık etti.

asgari-ucret-tespit-komisyonu-1.jpg

İLK DEFA 4 İŞÇİ BİRDEN KATILDI

Bu yıl yapılan görüşmelere diğer yıllardan farklı olarak, 5 kişilik TÜRK-İŞ heyetinde ilk defa 4 işçi birden katıldı. Adana’da hastane işçisi olan 2 çocuk annesi Hatice Akgedik, Ankara’da kasiyer olan Meliha Nur Şıkbudak, Çorum’da enerji işçisi olan 3 çocuk babası Saffet Canbaz ile Bolu’da Karayolları işçisi olan 3 çocuk babası Durmuş Öztürk, milyonların sesi olmak için pazarlık masasına oturdu.

Komisyonda görüşleri dinlenen işçiler, asgari ücret ile çalıştıklarını ve geçim sıkıntısı yaşadıklarını, geçinebilecekleri kadar asgari ücret talep ettiklerini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN