Asgari ücret ve emekli zammı için yeni tahmin

Asgari ücret ve emekli zammı için yeni tahmin

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dünkü ilk toplantısında 2024 yılı zamlı asgari ücret için bir rakamın konuşulmadığı açıklanmıştı. Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı canlı yayında hem asgari ücret için hem de emekli maaşı zammı için açıklanmasını beklediği ücreti açıkladı.

2023 yılının sonuna doğru gidilirken milyonlarca vatandaşın gözü yapılacak asgari ücret zammında.

Asgari ücretle ilgili zamlı rakamın belli olmadığı dünkü toplantıda Çalışma Bakanı Işıkhan, “Komisyon asgari ücreti belirlerken işçilerin geçim şartlarını ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önünde bulunduracaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Komisyonun kararı öncesinde zamlı asgari ücret için yeni tahminler yer almaya devam ediyor.

Prof. Dr. Ersan Şen katıldığı canlı yayında, 2024 yılında 1 kez zam yapılacağı açıklanan asgari ücret için tahminini açıkladı.

İşte Prof. Dr. Ersan Şen'in asgari ücret tahmini

"Asgari ücret 17 bin 500 ile 18 bin TL arasında bir artışla zamlanacak. Emekliye yapılacak zam beklentim ise 12 ila 13 bin arasında. Eğer zam yapılmazsa emekli onun hesabını seçimde sorar. En düşük emekli maaşının 10 bin lira olması gibi bir durum yok. Eğer böyle bir şey olursa bunun hesabını EYT'lilerin örgütlendiği gibi emekliler de örgütlenip sorar..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN