İyi Parti'den asgari ücret için rekor öneri! Yılda iki kez zam yapılsın isteği: Bakın ne kadar önerdiler?

İyi Parti'den asgari ücret için rekor öneri! Yılda iki kez zam yapılsın isteği: Bakın ne kadar önerdiler?

Yıl sonuna yaklaşırken asgari ücret tartışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Yıl içerisinde iki kez yapılan asgari ücret zamlarının devam etmesi talebi gelirken İYİ partiden rekor bir teklif geldi. Peki, İYİ Parti'nin asgari ücret teklifi ne kadar oldu? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, asgari ücret açıklamaları ile gündeme bomba gibi düştü. Asgari ücret zamlarının yıl içerisinde iki kez düzenlenmesi gerektiğini belirten Zorlu, parti tarafından belirlenen rakamları da açıkladı. Peki, İYİ Parti'nin asgari ücret teklifi ne kadar oldu? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

İYİ PARTİ'NİN ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ NE KADAR OLDU?

İYİ Partili Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına dikkat çeken Zorlu, Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma Bakanı Sayın Vedat Işıkhan’ın yasal mevzuat gelir asgari ücretin yılda bir kez zamlanabileceği sözlerini hatırlattı. İş Kanunu gereğince asgari ücrete Yılda iki kez zam yapılmasının yasaklandığına dair hiçbir hüküm olmadığını ifade eden Zorlu, “Türkiye'nin enflasyonist ve istikrarsız ekonomik ortamında asgari ücretlilerin yem edilmesini ve kemer sıkma planının zaten zar zor geçinen insanlar üzerinden uygulamaya konulmasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

kursad-zorlu.jpg

20.500 TL’Yİ İŞARET ETTİ

Türkiye'de nüfus çoğunluğunun sosyal ve kültürel aktiviteler için ayıracak bütçesi kalmadığına değinen Kürşad Zorlu, "Geldiğimiz noktada Türk milletinin, 'Bir kuru ekmek, derme çatı bir ev neyine yetmiyor' anlayışıyla yoksullukla mücadelede kaderine terk edildiğini görüyoruz. Bizim önerimiz net ve açıktır. “ dedi.

Genel Kurul’da görüşülmeye başlanan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifini dile getiren Zorlu, asgari ücret rakamları için Parti önerisinin yılda iki kez düzenleme yapılmak kaydıyla Ocak ayında 17.000 TL Temmuz ayında ise 20.500 TL olması şeklinde olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN