Asgari ücret ve en düşük emekli aylığını ilk kez açıkladı! Özgür Erdursun, 'Çok baskı olursa' diyerek paylaştı

Asgari ücret ve en düşük emekli aylığını ilk kez açıkladı! Özgür Erdursun, 'Çok baskı olursa' diyerek paylaştı

Asgari ücrete zam haberi peş peşe gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında, 8 bin 500 TL olan asgari ücrete yapılacak zam için Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta toplanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücret ve en düşük emekli aylığına yapılacak zammın ardından ortaya çıkacak net tutarı ilk kez duyurdu. İşte, 2023 Temmuz asgari ücret son dakika haberi...

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, zam mesaisine başlıyor. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam, bu hafta belli olacak.

İşçi, işveren ve hükümet kesiminden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını, 13 Haziran 2023 Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yapılacak. AK Parti'nin seçim vaatlerinden biri olan asgari ücrete yüksek zam için süreç böylece başlayacak.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Sosyal medya hesabından asgari ücretle beklentilerini dile getiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, şunları söyledi:

"1 Temmuz'da asgari ücret 12.000- 12.500 lira bandında, en düşük emekli aylığı ise 10.000 lira olur! Çok baskı olursa en düşün emekli aylığı asgari ücrete yakın olur."

asgari-ucrete-zam-son-dakika-haberi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN