Asgari ücrete 2023 ayarı! Flaş ara zam kararı sonrası 5 hane vurgusu: En az bu rakam olabilir!

Asgari ücrete 2023 ayarı! Flaş ara zam kararı sonrası 5 hane vurgusu: En az bu rakam olabilir!

Emeklilere yapılan 7.500 TL'lik zam sonrası asgari ücretlileri de sevindiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz'da asgari ücrete ek zam yapılacağını duyurdu. Bu müjde sonrası 8.500 lira olan asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Kulislerde ise 5 haneli asgari ücrete dikkat çekildi. İşte detaylar

EYT, emeklilik derken bir müjde de asgari ücretlilere geldi. 2023 yılı itibari ile 8.500 lira olan asgari ücret için ek zam gündemde. Geçen yıl da asgari ücretliye enflasyondan dolayı ek zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz'da yapılacağı düşünülen ek zam için müjdeli haberi verdi. Gözler ise asgari ücrete yapılacak ek zam oranına döndü.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ

Seçime günler kala hükümet çok sayıda düzenlemeye gitti. EYT yasasıyla beraber milyonlarca kişi emekli olurken, emeklilere de zam yapılmıştı. En düşük emekli maaşı 7.500 lira bayram ikramiyesi ise 2 bin lira olarak belirlendi. Asgari ücretli ise enflasyon karşısında eriyen maaşına zam beklentisine girdi.

asagri-001.jpg

TEMMUZ AYIND ASGARİ ÜCRETE EK ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücretle çalışanlara müjdeli haber geldi. Erdoğan, asgari ücrete Temmuz ayında ek zam yapılacağını söyledi. Bu müjdeli haber sonrasında ne kadar zam yapılacak? soruları sorulmaya başlandı.

5 HANELİ RAKAMLAR KONUŞULUYOR

Farklı rakamlar gündeme gelirken, kulislerden de asgari ücret ek zammı için 5 haneli rakamlara dikkat çekildi. Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammı sonrası 8.500 lira olan asgari ücretin 10 bin liraya çıkması öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN