Asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yolda! Bakan Işıkhan'dan milyonlarca çalışana sevindiren haber

Asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yolda! Bakan Işıkhan'dan milyonlarca çalışana sevindiren haber

Milyonlarca asgari ücretlinin şimdiden merakla beklediği 2024 Ocak zammıyla ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, enflasyonun üzerinde zam yapılacağının sinyalini verdi. İşte, 2024 asgari ücret zammı son dakika haberi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İstanbul'da çalışma hayatının temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Işıkhan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücretle ilgili açıklama yaptı.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ekonomide birinci önceliklerinin tüm vatandaşların refahını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmak olduğunu vurgulayan Işıkhan şunları söyledi:

"Bu bağlamda enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu da sizinle paylaşmak isterim. Gerek sizlerle gerek işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlarla istişare içinde olacağız. Bu süreçte de karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmeye davet edeceğiz."

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELİRLENECEK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere aralık ayında bir araya gelecek. Asgari ücret halen 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor.

2024 ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Uzmanların değerlendirmelerine göre 2024 Ocak ayında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması bekleniyor.

2023'te asgari ücret iki kez zamlandı. Ocak ayında 8 bin 506 lira olan asgari ücret, temmuz ayında yüzde 34 oranında artırılarak 11 bin 402 TL'ye yükseltildi. Bu zam, enflasyonla mücadele kapsamında yapıldı. Fakat 2024 yılında işler değişecek.

Asgari ücret eskisi gibi bir kez zamlanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu durumun, fiyat istikrarını sağlamak için yapılacağını ifade ettiği belirtiliyor.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Sosyal güvenlik uzmanları, 2024 Ocak ayında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması öngörüyor. Bu kapsamda asgari ücrete 3 bin 420 TL zam yapılması bekleniyor. Eğer bu zam gerçekleşirse asgari ücret 14 bin 822 TL olacak. Bu da hali hazırda en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL'nin iki katı oluyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN