Asgari ücrete "Mega" zam! Rakamlar netleşmeye başladı, öyle bir zam geliyor ki evlerde kutlama yapılacak

Asgari ücrete "Mega" zam! Rakamlar netleşmeye başladı, öyle bir zam geliyor ki evlerde kutlama yapılacak

Türkiye'de yükselen enflasyon ile birlikte 2024 yılı için asgari ücret araştırmaları başladı. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı için beklentiler paylaşıldı. Rakamların netleştiği günlerde çalışanların yüzünü güldüren rakamlar telaffuz ediliyor. 2024 asgari ücret için belirtilen ilk rakamlar duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Milyonlarca asgari ücretli çalışanların gündeminde yer alan rakamlar için ilk tahminler geldi. Yıl içerisinde iki kere zamlanan asgari ücret, ocak ve temmuz ayı olmak üzere çalışanların gündeminde yer alıyor. 2024 yılının yaklaşmasıyla birlikte zamlı maaşlar merak konusu oldu. Sene sonuna doğru en merak edilen konulardan olan asgari ücret rakamları paylaşıldı.

ASGARİ ÜCRETTE YENİ GELİŞMELER

Finans 7 tarafından paylaşılan haberde 2023 yılının aralık ayından itibaren işçi, işveren ve kamu kesiminin katılı üzerine asgari ücret tespit komisyonu bir araya gelecek. Komisyonda 6 aylık enflasyon verilerine göre bir rakam verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde başlayan asgari ücret tespit komisyonu 2024 yılına girerken açıklanacak. Asgari ücret açıklanmasına uzun bir süre varken tahmin paylaşımları eylül ayı ile birlikte gelmeye başladı.

bankacilik-foto-bmgw-cover.jpg

ASGARİ ÜCRETTE 2 FARKLI SENARYO

2024 yılında açıklanacak asgari ücrete dair 2 rakamın öne çıktığı paylaşılıyor. Orta vadeli durumda sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 65 olarak açıklanınca enflasyon beklentisine göre asgari ücret zammı da değişiklik gösteriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde konuk olduğu programda maaş zamlarının enflasyon beklentilerine göre düzenleneceğini söylemişti. Memur, emekli ve işçi kesimini enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğinin altını çizdi.

ZAM TAHMİNLERİ GELDİ

Günümüzde kadar açıklanan 2 aylık enflasyon yüzde 19,44 olarak açıklandı. Temmuz ayında 9,49,a ağustos ayında ise 9,90 olarak duyurulurken geriye 4 ay kadar süre kaldı. Yıl sonunda yapılacak olan asgari ücret zammı tahminlerine göre 2024 yılında 15 bin 707 TL olması bekleniyor. Memur zammı kadar yapılması halinde ise asgari ücretin 17 bin 41 TL olacağı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN