Asgari ücrette flaş gelişme! Dolar mı, TL mi? "Bayram tatiline girmeden..."

Asgari ücrette flaş gelişme! Dolar mı, TL mi? "Bayram tatiline girmeden..."

Asgari ücrete yapılacak olan zamla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaretinin ardından soruları yanıtladı. Akkol, asgari ücretle ilgili 500 dolara sabitleme ve konusuna açıklık getirdi ve bayram öncesini işaret etti.


'Asgari ücret ne zaman açıklanacak?' sorusu uzun süredir her çalışanın ve işverenin gündeminde. Asgari ücretin ne kadar olacağına dair tahminler ve hesaplamalar devam ederken komisyon kurulma vakti de geldi çattı. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret 500 dolara sabitlenecek mi?

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, yarın başlayacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret etti.

Akkol'un bayram tatili mesajı dikkat çekti. Ayrıca asgari ücretin 500 dolara sabitleneceğiyle ilgili iddiaya ise Akkol, "TL olarak konuşacağız." cevabını verdi.

"VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU"

İşte Akkol'un açıklamalarından satır başları:

"Çalışanlar ve işverenlerin perspektifinden gelecekteki konulardan bahsettik. Oldukça verimli bir toplantı oldu. Kendisine ve ekibine hayırlı olsun.

"GÜZİDE BİR KOMİSYON"

Yarın komisyon toplanıyor. Çok demokratik bir şekilde işleyen çok güzide bir komisyon. Bizler de yarınki çalışmaları bekliyor olacağız. TİSK'in duruşu belli. Kamuoyunda asgari ücretin güncellenmesi beklentisi var. Biz de masaya getireceğiz. TİSK sosyal diyaloğa çok önem veriyor.

BAYRAM TATİLİNE GİRMEDEN...

TÜRK-İŞ başta olmak üzere işçi kesiminin tüm üyeleriyle istişare halindeyiz. Bayram tatiline girmeden bu süreci tamamlamak istiyoruz.

500 DOLARA SABİTLENECEK Mİ?

Asgari ücreti TL olarak konuşacağız. Enflasyon düşüş trendinde. Ara dönem artış yapılmasında mutabakatız, sadece işçi kesimi değil. Bu masaya olumlu bir hava katıyor.

ASGARİ ÜCRETE DAİR RAKAM KONUŞULDU MU?

Hızla bu konuyu ülke gündeminden pozitif şekilde çıkaralım. Rakam konuşmadık. Üçlü mutabakat ile karar vereceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN