Asgari ücrette hesaplar karıştı! Herkesin aklındaki o rakama 'kesinlikle olmaz' dediler

Asgari ücrette hesaplar karıştı! Herkesin aklındaki o rakama 'kesinlikle olmaz' dediler

Asgari ücret için geri sayıma az kaldı. Heyecanla bekleyen çalışanlar için üst üste açıklamalar gelmeye devam ediyor. İTO Başkanı Avdagiç, tarafından yapılan zam açıklamasıyla bazı öneriler yer aldı. Zammın TL üzerinden belirlenmesi gerektiğini belirterek, asgari ücrette 11 bin TL'nin üzerinde bir zam beklentisini vurguladı. Peki asgari ücrete yüzde kaç zam gelecek? İşte tüm detaylar...

ARA ZAM TL BAZINDA OLMALI

2023 yılı temmuz ayının gelmesiyle birlikte asgari ücret rakamlarına dair meraklı sorular gündemde yer almaya devam ediyor. Temmuz ayı ile birlikte gelecek olan asgari ücret ara zammının ne kadar olacağına dair araştırmalar devam ediyor. Haziran ayı ile birlikte toplanmaya başlayacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu, çalışanların ilgi odağı haline geldi.

Tüm asgari ücretli çalışanların gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na dikilmişken iş dünyasında ise yeni bir çıkış dikkatleri çekti. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç tarafından açıklama geldi. Temmuz ayında yapılacak ara zammın TL bazlı olması gerektiği belirtildi.

2021-tavan-kidem-tazminati-tavani-07zm-cover.webp

ASGARİ ÜCRETTE DOLAR GELİŞMESİ

İTO Başkanı Avdagiç tarafından gelen açıklamaya göre ülkemizin çevresinde geçerli olan bir ödemenin yabancı para birimlerine göre düzenlenmesini uygun görmediğini belirterek, "İş dünyamız, Türkiye sınırları içinde geçerli olacak bir ücreti, yabancı para birimi üzerinden belirlemeyi kesinlikle uygun görmemektedir" ifadelerine yer verdi.

İTO Başkanı tarafından paylaşılan açıklamalar ile birlikte asgari ücrete dair arış oranları hakkında beklentilerini paylaştı. 2023 yılının ilk 6 ayında belirlenecek olan enflasyon verilerine göre artacak olan ücretlere dair açıklamasının devamında ise "Asgari ücret artış oranına ilişkin beklentimiz, ilk 6 ayın TÜFE'si dikkate alınarak yapılması yönündedir. Böylece çalışanların enflasyon karşısında korunması gerçekleşmiş olacaktır" sözlerine yer verdi.

aderrr.png

ASGARİ ÜCRET ZAM BEKLENTİSİ

İTO tarafından asgari ücrete dair açıklamalar gelirken Avdagiç'in beklentilerine göre yeni asgari ücret 10 bin TL seviyesine yükselecek. Fakat eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarına göre asgari ücret 500 dolar seviyelerinde yer alarak 11 bin TL'nin üzerine çıkması bekleniyor.

Asgari ücrete yüzde 25 zam yapılması halinde asgari ücret 10 bin 634 TL'ye, yüzde 30 yapılırsa 11 bin 059 TL'ye, yüzde 40 zam yapılması halinde 11 bin 910 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN