Asgari ücrette kritik süreç! O tarihte asgari ücret netleşiyor: Ara zam için son günler..

Asgari ücrette kritik süreç! O tarihte asgari ücret netleşiyor: Ara zam için son günler..

Türkiye'de sürekli olarak yükselen enflasyon ile birlikte alım gücü düşen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Temmuz ayında yapılacak olan ara zamlara dair asgari ücretli çalışanların yeni maaşını belirlemek adına kabine toplantıları başlıyor. Haziran ayına girilmesiyle birlikte Temmuz ayından sonra yapılacak zamlar gündemde yer alıyor. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM

Milyonlarca çalışanın dikkatini çeken asgari ücrete dair kritik açıklamalar gelmeye başladı. Temmuz ayı ile birlikte açıklanacak olan asgari ücret zammı için son 1 ay kadar süre kaldı. Son ayın içerisinde bulunmamızla birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir araya gelmesiyle belirlenecek olan asgari ücret için araştırmalar devam ediyor.

Yılın ilk 6 ayında açıklanan enflasyon verilerine göre belirlenecek olan asgari ücret için enflasyon verilerinin açıklanacağı tarih paylaştı. Asgari ücreti belirleyecek olan enflasyon verileri 5 Haziran tarihi ile birlikte açıklanması bekleniyor.

Türkiye İstatistikler Kurumu (TÜİK) tarafından 5 Haziran tarihinde açıklanacak mayıs ayı enflasyon verileri ile birlikte asgari ücret zammının da belirlenmesi bekleniyor. Asgari ücrete yapılacak zamma dair ekonomist Muhammet Bayram ve Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin merak edilen soruları cevapladı.

0x0-iskurdan-genclere-mujde-bir-ilk-gerceklesecek-1558328077468.jpg

ASGARİ ÜCRET YÜZDE KAÇ ARTACAK

Ekonomist Muhammet Bayram açıklamalarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işaret edilen 500 dolar ve 6 aylık enflasyon verileri yer aldı. Ekonomist tarafından yapılan açıklamaların devamında, "Buna göre enflasyon rakamı çıkacak ve bununla beraber de en büyük referans değerimiz sayın cumhurbaşkanının kamu işçisine açıkladığı yüzde 45'lik zam. Eğer refah payı da eklenirse yüzde 45'lik bir artış olmasını bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

0x0-1655370266578-001.jpg

ASGARİ ÜCRETTE ZAM SENARYOLARI

Ekonomist Muhammet Bayram tarafından asgari ücrete dair senaryolar paylaşıldı. Asgari ücrete zammın yüzde 25 olması halinde sadece enflasyona dikkat edildiğinde 10 bin 634 TL olması bekleniyor. Zammın yüzde 30 olması durumunda asgari ücret 11 bin 59 TL, refah payı eklenerek yüzde 40 olması durumunda 11 bin 910 TL olması bekleniyor.

Kamu işçilerinin referans alınarak zam yapılması halinde 12 binler seviyesinde rakam beklediğini duyurdu. Tahminlerine göre asgari ücrete yüzde 45 oranında zam geleceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN