Asgari ücrette rakam netleşiyor! 2024 yılında asgari ücret o rakama çıkacak! Yeni tahminler ortaya çıktı

Asgari ücrette rakam netleşiyor! 2024 yılında asgari ücret o rakama çıkacak! Yeni tahminler ortaya çıktı

Aralık ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca asgari ücretli vatandaş, 2024 yılında zam gelecek olan asgari ücreti merak ediyor! 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Yeni tahminler ortaya çıktı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aralık ayında düzenlenecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına odaklanarak, yeni asgari ücretin belirleneceğini açıkladı. Işıkhan, bu süreçte işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek toplantılarda herkesin mutabık kalabileceği bir ücret belirlenmesini umut ettiğini belirtti.

Bakan Işıkhan, özellikle enflasyonun getirdiği yükü hafifletmek amacıyla asgari ücretin önemli bir gündem maddesi olduğunu vurgulayarak, işverenlere çağrıda bulundu. Enflasyonun getirdiği ekonomik zorlukların azaltılması adına işbirliği yapma çağrısında bulunan Işıkhan, yeni asgari ücretin belirlenmesinde ortak bir çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getirdi.

TEMMUZ AYINDA 11.402 TL'YE YÜKSELMİŞTİ

asgari-ucret-ne-kadar.webp

Aralık ayında gerçekleştirilecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya gelerek asgari ücret zammını belirleyecek. Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan ara zam ile net asgari ücret 8 bin 506 liradan, 11 bin 402 TL'ye çıkarılmıştı.

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 40'LIK ARTIŞ BEKLENİYOR

Ekonomi çevreleri, 6 aylık artış oranının yüzde 40 civarında olacağını tahmin ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın, "Enflasyonun getirdiği yükü azaltmak hepimizin ortak görevidir" açıklaması, asgari ücret zammında yüzde 40'lık bir artış ihtimalini gündeme getiriyor.

ASGARİ ÜCRETTE YENİ RAKAM 15 BİN 962 TL

asgari-ucret-ne-kadar2.webp

Habertürk'ün paylaştığı habere göre, eğer asgari ücrete yüzde 40 oranında bir zam yapılırsa, asgari ücret 15 bin 962 liraya yükselecek. Ancak kesin oran, Aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında alınacak kararla netleşecek.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret zammının ne zaman açıklanacağı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihleriyle belirlenecek. Komisyon, Hükümetten 5 temsilci, İşveren Sendikası'ndan 5 temsilci ve İşçi Sendikası'ndan 5 temsilci olmak üzere toplamda 15 kişiden oluşuyor. Toplantıların Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN