Aşırı sıcaklar ve kuvvetli yağışlar geliyor! Türkiye'ye 17 Mayıs uyarısı geldi: Bu bölgede olanlar tedbirini alsın

Aşırı sıcaklar ve kuvvetli yağışlar geliyor! Türkiye'ye 17 Mayıs uyarısı geldi: Bu bölgede olanlar tedbirini alsın

Ülkemizde sürekli olarak değişen hava şartları ile birlikte uyarılar gelmeye devam ediyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten tarafından gelen açıklamaya göre tüm Türkiye'ye uyarılar yapıldı. Hızlı ısınmadan bahseden uzman isim 17 Mayıs Çarşamba günü için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İşte tüm detaylar...

O TARİHTE HAVA KOŞULLARI DEĞİŞİYOR

Türkiye'de yaşanan iklim değişikliği nedeniyle hava şartlarında da anlık değişimler gündemde yer alıyor. İlkbahar mevsiminin son günlerine gelinmesiyle birlikte yaz planları yapılmaya başladı. Küreselde meydana gelen iklim değişikliği ile birlikte bahar ayları eskisi gibi yaşanmıyor.

Sürekli olarak değişen hava koşulları ile birkaç saat içerisinde hava aşırı derecede soğuyor ya da aşırı derece de ısınıyor. Mayıs ayının sona ermesiyle birlikte yaz aylarına giriş yapılması bekleniyor.

Yaz aylarında hava sıcaklığının sabit kalması ve ani değişimlerin son bulması beklenirken meteoroloji uzmanından uyarı geldi. 17 Mayıs 2023 tarihi için uyarıda bulunan meteoroloji uzmanı kuvvetli yağış açıklamasında bulundu. Vatandaşların tedbirleri alması gerektiğini vurgulayarak yarından itibaren şemsiyesiz dışarı çıkmamak gerektiğinin de altını çizdi.

meteoroloji-saat-verdi-sa-731-2.webp

DÖNEMİN EN SICAK GÜNÜ

Türkiye'nin iklim koşullarında sık sık yaşanan değişiklik ile birlikte dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor. Daha öncesinde 15 Mayıs Pazartesi günü için uyarılarda bulunan uzman isim bir yeni açıklamada daha bulundu.

Türkiye'deki hava sıcaklıklarının adım adım artış gösterdiğini belirterek vatandaşı uyarmıştı. 15 Mayıs uyarısı sonrasında 16 Mayıs tarihi için de hava sıcaklıklarına değinen uzman isim dönemin en sıcak günlerinden birisi olmasına dair beklentilerini açıkladı. Fakat yarın için açıkladığı hava koşul tahmini ise uyarılar ile dolu oldu.

pastirma-2h6w-cover-wvw4-cover.webp

YARIN İÇİN TEDBİRLERİ ALIN

17 Mayıs Çarşamba günü için uyarılarda bulunan Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten vatandaşları uyardı. Sürpriz uyarısı ile birlikte sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımında ise 15 Mayıs, 16 Mayıs ve 17 Mayıs tarihlerine dair açıklamalarda bulundu.

15 Mayıs Pazartesi ve 16 Mayıs Salı günleri için hızlı ısınma uyarısında bulunurken, 17 Mayıs Çarşamba günü için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların geri döndüğünü vurgulayarak yaz yağmurlarının etkili olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN