Atalay'dan Bakan Kurum'a: Hatay'da enkaz sürüyor

Atalay'dan Bakan Kurum'a: Hatay'da enkaz sürüyor

Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen tutuklu bulunan Milletvekili Can Atalay, Bakan Murat Kurum’un Hatay Atatürk Caddesi’ni gösteren videosunu eleştirerek, “Hatay bir sokaklık sahneye sığmaz, gerçek hayat hâlâ konteynerlerde ve enkaz ortasında sürüyor” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden yaptığı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Hatay Atatürk Caddesi’ne ilişkin paylaştığı “yeniden doğuş” temalı videoya tepki gösterdi.

Atalay, “Hatay’da Gezdirilen Dron Neyi Gösteriyor?” başlıklı yazılı açıklamasında, Bakan Kurum’un paylaştığı videonun gerçeği yansıtmadığını savundu.

“PARLAK SAHNENİN ARDINDA BİTMEYEN BİR YAŞAM MÜCADELESİ VAR”

Can Atalay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Anlatılanlardan, okuduklarımdan, izlediklerimden anladığım; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, Hatay’ın ‘küllerinden doğduğunu’ müjdeleyen bir kısa video paylaşmış. ‘Yeniden Doğuş’ temalı video, bir kentin küllerinden yükselişini simgelemek istiyor. Atatürk Caddesi’nin ışıkları, yenilenen binalar, pırıl pırıl kaldırımlar… Görüntü ilk bakışta umut verici.

Fakat bu parlak sahnenin ardında, hâlâ bitmeyen bir yaşam mücadelesinin sessiz çığlığı duyuluyor.”

“GERÇEK HAYAT HÂLÂ KONTEYNERLERDE SÜRÜYOR”

Atalay, videoda gösterilen alanın Hatay’daki yaşamın tamamını yansıtmadığını belirterek şöyle devam etti:

“Hataylılar, videoda gösterilen caddenin ötesinde başka bir hayat yaşıyor. Tozun, gürültünün, eksik altyapının içinde… Hâlâ konteynerlerde yaşamını sürdüren binlerce aile, çocuklar şantiyelerin arasından geçerek okula gidiyor. Hava kirli, yollar dar, trafik sıkışık. TOKİ inşaatları yıllardır ‘tamamlanmak üzere’ ama hâlâ birçoğu teslim edilmedi. Hatay’da hayat, süslenmiş bir sahne değil; hâlâ tam ortasında durulan bir enkazdan ibaret.

Hani ‘2025’te herkes evinde olacaktı’? Hani IBAN’larla toplanan yardımlar? Hani ‘yaralar sarılacaktı’? Hatay’ın sokakları karanlıkta, ama yalnızca drone’un gösterdiği sokak projektörlerin altında parlıyor.”

“BAŞARI BİR CADDENİN DEĞİL, BİR KENTİN AYAĞA KALKMASIDIR”

Bakan Kurum’un videosunu “başarı hikâyesi” olarak sunmasını da eleştiren Atalay, şunları kaydetti:

“Sayın Bakan’ın paylaştığı video, bir başarı hikâyesi olarak sunuluyor. Oysa başarı, bir kentin bir caddesini değil, tüm insanlarını ayağa kaldırabilmektir. Hatay’ın yeniden doğuşu; ışıklarla değil, sözlerin tutulmasıyla, projelerin tamamlanmasıyla, insanların güvenli evlerine dönebilmesiyle mümkün olur. Makyajlı görüntülerle değil.”

“DRONE’U BİRAZ DAHA YÜKSEĞE KALDIRIN”

Açıklamasında, Hatay’daki yeniden inşa sürecinin şeffaf yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Hataylılar, parıltılı görüntülere değil, yaşanabilir bir Hatay’a inanmak istiyor. Gerçekleri göstermekten korkmadan, tüm şeffaflığıyla yürütülen bir yeniden inşa süreci, bu kente verilebilecek en büyük değerdir.

Önerim, drone’u biraz daha yükseğe kaldırın. O zaman ‘parıltılı’ süslenmiş bir sokağı değil, Hatay’ın unutulmuş arka sokaklarını da görürüz. Hatay’ın yeniden doğuşu, ancak gerçeği tüm çıplaklığıyla görmekten geçer.

Hatay, bir sokaklık sahneye sığmaz!”

Ş. Can Atalay, Seçilmiş Hatay Milletvekili
Marmara (Silivri) Cezaevi, 9-A47.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN